Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Openbaar vervoer moet gratis worden.

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 341 woorden
  • 26 mei 2006
  • 215 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.2
  • 215 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Stelling: Openbaar vervoer moet gratis worden.

Ik ben het met deze stelling eens er zijn namelijk veel voordelen bij die echt nuttig zijn. En de tegenargumenten zijn makkelijk te bestrijden.

Ik zal eerst alle voorargumenten noemen en daarna zal ik de tegenargumenten bestrijden.

De voorargumenten zijn:

- Er rijden minder auto’s.
- Hierdoor is het op de weg veiliger.
- En gebeuren er minder ongelukken.
- Er is minder vervuiling.

- Hierdoor word het kyoto verdrag makkelijker gehaald.
- Voor mensen die geen auto hebben kunnen ze verder rijzen voor het werk.
- Dit bevordert de werkgelegenheid.

Dit lijken mij zo hele sterken argumenten om het wel te doen. Er is in België een test gedaan en het volgende citaat vond ik op internet: “Dankzij de gratis busdiensten in het Belgische Hasselt is de infrastructuur aanzienlijk verbeterd, rijden er aantoonbaar minder auto's en kon de tweebaans-ringweg met één baan worden versmald. Inmiddels praat heel Vlaanderen over invoering van gratis openbaar vervoer. Ook in Nederland lopen lokale politieke partijen zich warm voor toepassing van het revolutionaire concept.”

De tegen argumenten zijn:

- Het kost de regering veel geld. (bestrijding:) als het eenmaal gratis is zullen dus veel meer mensen het openbaar vervoer nemen en het extra belasting geld dat je betaald haal je er dus makkelijk weer uit. En als je een auto hebt en je neemt de bus hoef je dus niet voor je benzine te betalen dus zo haal je het er ook weer uit.
- Ook op kleinere afstanden zullen mensen uit gemak de bus pakken en niet de fiets. (bestrijding:) De regering kan de fiets gaan promoten zodat mensen op de kleine afstanden alsnog de fiets pakken.

Dit was mijn betoog hij is niet erg lang maar hij lijkt mij heel sterk de voordelen zijn veel sterker dan de tegenargumenten. Er zijn ook veel meer voor argumenten dan tegen en de tegen zijn zoals ik zei niet zo sterk. Ik denk dat veel mensen met mij zijn als ik zeg dat het openbaar vervoer gratis moet worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

<div>Dit heeft mij wel geholpen met het schrijven van mijn betoog, alleen een beeeeetje slordig dat je reizen met een lange IJ hebt geschreven.</div>

10 jaar geleden

J.

J.

@Frits je schrijft reizen zelf ook met een ij....

9 jaar geleden

S.

S.

En waar zal het loon van de chauffeurs en de andere mensen die bij het openbaar vervoer werken vandaan komen?

8 jaar geleden