Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Olympische Spelen

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 330 woorden
  • 1 april 2008
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
33 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Nederland mag niet meedoen aan de Olympische Spelen omdat China de mensenrechten schendt.

Voor:
o Chinezen die kritiek hebben op de regering worden lastiggevallen door agenten of in de bak gegooid. Dit is een voorbeeld van dat China de mensenrechten schendt. Ik vind dit absoluut niet kunnen. Nederland is juist een heel vrij land en China is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Als Nederland meedoet aan de Olympische Spelen gaan ze tegen de principes van onze regering in.
o Zolang China de mensenrechten schendt, er allerlei rampen gebeuren, en je niet vrij bent van geloofsuiting en meningsuiting mag zijn, moeten de Nederlandse sporters niet naar de Olympische Spelen in China gaan omdat als niemand iets doet, dan gebeurt er niets. China moet te weten komen dat dit echt serieus is en dat er snel iets moet veranderen aan de huidige situatie in Peking.


Tegen:
o De Olympische Spelen zijn er voor de sport en de sporters. Niet voor regering. De sporters hebben vier jaar keihard getraind voor de Olympische spelen en het is voor hun een droom die uitkomt. Ik vind niet dat we dat nu zomaar kunnen afnemen. Dus laten we ervoor zorgen dat hun plezier hebben en we trots kunnen zijn op wat ze hebben gedaan in China.
o Ik vind dat je politieke problemen niet mag oplossen door sportevenementen te stoppen maar dat ze moeten praten over de problemen. Op dit moment zijn er ook politiestakingen waardoor voetbalwedstrijden moeten worden afgelast. Dit is een gelijk soort probleem waar niemand het mee eens is en de sporters en supporters de dupe ervan zijn.

Mijn Conclusie:
De Olympische Spelen is een uniek evenement en ik vind dat je die niet zomaar mag stil leggen. Praat met elkaar en zorg ervoor dat sporters niet de dupe zijn van dit soort politieke problemen. Er moet nog veel worden veranderd aan de mensenrechten in China maar door sporters niet mee te laten doen aan de Olympische Spelen los je dit echt niet op.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.