Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

gratis sporten?

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas havo | 408 woorden
  • 8 juli 2022
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 7
33 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Gratis sporten voor jongeren

Er zijn heel veel verschillende sporten, denk aan de bekende sporten voetbal en tennis. Maar er zijn ook minder bekende sporten zoals: onderwater hockey, en ja dit bestaat echt. Iedereen heeft andere interesses hierdoor vind iedereen ook een andere sport leuk. Wat zou het toch super zijn dat alle sportclubs gratis zijn voor alle jongeren. Mij lijkt dit echt een super idee, als je wil weten waarom lees dan gauw door.

Als sportclubs gratis worden gaan de meeste jongeren (nog) meer sporten. Door dat ze meer gaan sporten gaat hun conditie omhoog en worden hierdoor gezonder. Erg handig dat je een goede conditie hebt want stel dat je sportieve vrienden een ronde met jou willen wandelen en jou conditie is erg slecht zeg je sneller dat je niet kan en  als je mee gaat ben je veel sneller moe als je vrienden. Erg vervelend natuurlijk, want je wil niet je vrienden in de steek laten.

In Nederland leeft ook een groep in armoede deze mensen hebben geen geld  om de contributie en de lessen te betalen voor de sport dat het kind leuk vind. Hierdoor worden deze kinderen vaak met gym buitengesloten omdat ze misschien geen geld hebben voor sport en hierdoor niet zo sportief zijn in vergelijking met kinderen die wel sporten. De kinderen gaan hierdoor denken dat ze echt niet kunnen sporten en gaan steeds met tegenzin naar de gym want ze denken eigenlijk al dat ze gezien worden als de minst sportieve van de klas. Dit wil je eigenlijk helemaal niet je wil een klas waar  niemand word buitengesloten omdat diegene niet kan sporten want zijn ouders weinig geld hebben.

Natuurlijk moeten al die trainsters ook betaalt worden voor hun werk, want anders stoppen ze ermee. Om dit te voorkomen kunnen er verschillende oplossingen bedacht worden. Denk aan de overheid als die geld geeft aan de clubs om zo aan materiaal te komen en salarissen voor de trainsters te kunnen betalen. Mocht dit nou niet  lukken kunnen ze verplichten dat de prijzen voor sporten heel erg dalen naar ongeveer 50 of 100 euro per jaar. Zodat de prijs voor meer mensen betaalbaar word en dus jongeren waarvan de ouders weinig geld hebben ook kunnen sporten.

Kortom ik vind het een erg goed idee om sporten voor jongeren gratis te maken omdat, de conditie van de jongeren worden beter, iedereen kan sporten ook kinderen waar de ouders weinig geld hebben dus in armoede leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.