Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Niet langer dan 1040 uur op school!!

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 308 woorden
  • 10 juni 2010
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
7 keer beoordeeld

Langer dan 1040 uur op school.

Het afgelopen jaar werd er veel gepraat over de 1040 uur op school. Zoals het idee
om de school uren op een middelbare school te verlengen. Zo zouden kinderen geen
les meer mislopen en zo konden ze nog meer opsteken voor later. Langer dan 1040 uur op school zou niet mogen.

Ik vind het voorstel van de regering om het aantal uren school te verlengen belachelijk. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste komen we nu al bijna om in het huiswerk. Als we nog meer school zouden krijgen zouden we tot midden in de nacht met ons huiswerk bezig zijn. Sommige zullen zo last krijgen van slaapgebrek. Ten tweede zijn er ook leerlingen die bijvoorbeeld ver weg van school wonen. Die zullen pas laat thuis komen door de lange uren. Daardoor zullen zij weinig tijd hebben om alles af te krijgen. Ten derde, als je veel langer op school zit heb je minder tijd voor sporten of voor iets in je vrije tijd. Dus jongeren zullen eerder dik worden vanwege het feit dat ze minder sporten en jongeren zullen ook minder met hun leeftijd genoten om kunnen gaan omdat ze veel met school bezig zijn.

Tegenstanders vinden dat kinderen langer op school moeten zitten omdat ze dan meer kunnen leren. Daar ben ik het niet mee eens. Kinderen kunnen ook in een kortere periode meer dingen leren. Als de leerlingen meer uren krijgen zal de school die extra uren opvullen met nutteloze lessen omdat wij nu ook al het nodige leren. Er zijn duizenden scholieren die hier ook zo over denken. Dat blijkt wel uit de honderden protestacties die er worden gevoerd.


De leerlingen zitten dus genoeg uur op school en het idee om leerlingen langer op school te laten zitten zou voor veel negatieve dingen zorgen. Het onderwijssysteem is prima zoals het nu is.


REACTIES

S.

S.

school moet korter

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.