Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Nederwiet

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 358 woorden
  • 18 december 2007
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
10 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Betoog

Nederwiet: Hollandse schande


Voor de rest van de wereld een doorn in het oog, voor Nederland een bron voor toerisme. Wiet wordt tegenwoordig onder veel mensen niet meer gezien als iets slechts. Maar moet dat wel het geval zijn? Moet wiet wel legaal blijven in Nederland?

Het gebruik van wiet heeft meer slechte gevolgen dan men soms denkt. Het zorgt voor minder bloedtoevoer naar de hersenen. Het bevat zeven keer meer teer en koolmonoxide dan een sigaret. Het kan zorgen voor paniekaanvallen. En het heeft een demotiverende werking. Het lijkt bijna logisch waarom gemeentebesturen geen coffeeshops binnen een straal van vijfhonderd meter in de buurt van een school willen hebben. Jongeren zijn namelijk extra gevoelig voor drugs omdat kinderen vaak de neiging krijgen om er bij te horen.

Wiet heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de persoon die het gebruikt maar ook voor de mensen in de omgeving van zo’n persoon. Wiet wordt namelijk niet alleen in coffeeshops gebruikt maar ook buiten de deur. Vooral hangjongeren roken vaak wiet en dat heeft nadelige gevolgen voor de buurt. Dit soort groepen zorgen voor veel overlast. Ze urineren midden op straat, bekladden muren en lokken ruzies uit. Dit zijn redenen waarom de gemeente Amsterdam op twintig verschillende plekken in de stad een blowverbod wil. Wat ook nodig is want de hangjongeren die op straat wiet roken en voor overlast zorgen moeten worden gestraft.


Door de legalisering van wiet is in Nederland een enorme wietindustrie ontstaan. Duizenden woningen zijn omgebouwd tot wietplantages en dat heeft illegale stroomaftap als gevolg. Nederland heeft de imago als drugsland gekregen en is een land geworden waar je op vakantie gaat om naar de coffeeshop te gaan. Dit is niet iets om trots op te zijn en wordt ook terecht door sommige mensen ontkent. Dit imago moet sterk worden veranderd naar een land dat grenzen kent.

Het uiteindelijke resultaat van de legalisering is: mensen die gezondheidsklachten hebben, jongeren die ontspoord zijn en een wietindustrie. Geen van deze voorbeelden komen ten goede van het volk en dat moet eens ingezien worden. Redenen genoeg dus om er voor te zorgen dat wiet weer zoals vroeger gewoon illegaal wordt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.