Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Lichaamsversiering

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas vwo | 300 woorden
  • 9 november 2006
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
10 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Lichaamsversiering Vraag maar eens rond of iemand een piercing of een tatoeage heeft. Ongeveer 1 op de 3 mensen heeft er wel een. Mensen laten het zetten voor de sier, maar ook omdat ze iets bijzonders voor zichzelf willen hebben dat blijft, iets “eigens.” Neem nou intieme piercings op geslachtsdelen. Maar ook navelpiercings laten mensen zetten omdat ze iets eigens en blijvends van zichzelf willen hebben. Een piercing of tatoeage nemen is een zeer persoonlijke beslissing waar je lang over na moet denken. Zeker voor intieme piercings, want die kunnen nog wel eens behoorlijk in de weg zitten. Het aanbrengen van sieraden in alle delen van het lichaam is een eeuwenoud verschijnsel. In de Bijbel kunnen we het gebruik van neusbellen terug vinden. De Egyptische farao's en hoge ambtenaren droegen navelringen als teken van hun status. Romeinse legionairs droegen tepelringen als teken van moed. Tegenwoordig dragen we piercings als versiering van het lichaam. Tatoeages zijn door de eeuwen heen in diverse culturen in gebruik geweest. Vaak diende het als middel om aan te geven bij welke stam je hoorde of welke status je had. Tegenwoordig tooit ook de "gewone" mens zich met tatoeages bij wijze van lichaamsversiering. Er is tegenwoordig een ruime keus aan onderwerpen en stijlen. Piercings en tatoeage’s zijn mooi, maar kunnen ook erge infecties en zwellingen veroorzaken. Er zijn ook mensen die een tatoeage of een piercing laten zetten voor de kick die ze ervan krijgen. Dat soort dingen zijn wel weer bizar aangezien die mensen dan ongeveer 40 piercings of meer hebben, op de raarste plaatsen. Neem nou zeer intieme piercings op geslachtsdelen. Als je ouder wordt gaan piercings of tatoeages uitrekken en zijn ze niet mooi meer. Als je een tatoeage weg wilt hebben is dat een zeer pijnlijk proces. Denk er dus eerst goed over na!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.