Koerden zijn geen terroristen

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas aso | 392 woorden
  • 6 mei 2016
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Koerden zijn géén terroristen, wij zijn een trots volk.

Iedereen denkt het slechtste van mijn volk, de koerden. Nochtans doen wij meer tegen de hedendaagse wereldproblematiek dan 99% van de wereld.

Om te beginnen ga ik uitleggen waar, wij koerden wonen. Koerdistan heeft 4 delen, Bakûr (Irak), Bashur (Turkije), Rojava (Syrië)en Rojhelat (Iran). In Koerdistan zelf wonen er ongeveer 45 miljoen mensen maar wereldwijd zijn wij met 70 à 75 miljoen, dat is zeven keer zoveel Koerden dan Belgen.

Mijn probleem is dat iedereens ons ziet als terroristen, ze weten niks van ons en doen geen moeite om zich in te leven in onze situatie dus denken ze maar wat het makkelijkst is. De koerden zijn een slecht volk. Niks is minder waar. Wij hebben de Koerdische arbeidspartij, afgekort het PKK. De partij is opgericht in 1978 en gelooft in een democratie.

De PKK vecht tegen de IS op drie manieren, ondermeer vallen ze het Turks en Syrisch regime aan. Wij zijn geen terroristen, wij zijn vrijheidsstrijders. Net zoals iedere grote beweging heeft ook het PKK een leider, genaamd Abdullah Öcalan. Öcalan zit op dit moment vast in een onderzeese gevangenis naarbij Istanbul. Hij is opgepakt in 1999 in Kenia toen hij probeerde weg te vluchten van het Turkse regime. Na zijn arrestatie is hij gedeporteerd naar Griekenland en doorverkocht aan Turkije.

De PKK vecht voor culturele en politieke rechten voor de Koerden in Turkije. Dit is alles wat wij willen, ook een gerespecteerd volk zijn zoals de rest van de wereld een gerespecteerd volk is. Wij verdienen net zoveel als al de rest een eigen land en een eigen gebied, wij verdienen ook de basisrechten die overal zo vanzelfsprekend zijn behalve voor ons. Wij willen en verwachten geen kapitalen, grootsteden en mirakels. Wij willen gewoon een deel kunnen uitmaken van de maatschappij, aanvaard worden in de maatschappij zonder dat dit onze eigen waarden en normen aanvecht.

Ik ben zelf een Koerd en ben hier trots op, ik ben trots om te kunnen vechten voor onze moralen, ik ben trots te kunnen zeggen dat ik van Koerdistan ben. Ik ben trots op de vechtlust, de loyaliteit van mijn volk. En of ze ons erkennen als een waardig volk of niet. Wij blijven trots op wat wie we zijn en we weigeren onszelf te verliezen, om iemand anders tevreden te stellen.

REACTIES

E.

E.

Ik ben het absoluut met je eens, De mastschappij van nu heeft helemaal geen tolerantie meer voor buitelanders echt ongelofelijk wat mensen wel niet denken van Koerden.
Ze zeggen het is net als Friesen in nl dus Koerden horen bij Turkije wat is dat voor een onzin.
Mensen denken dat alles de schuld is van buitelanders nou dan heb je echt niks meer dan zaagsel in je kop zitten.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.