Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Identificatieplicht

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 348 woorden
  • 10 mei 2005
  • 88 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
88 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Identificatieplicht moet worden afgeschaft Nederland is zo ver! Je wordt al beboet als je niet kunt laten zien dat je bent, wie je bent. Sinds januari 2005 geldt in Nederland dat je, vanaf 14 jaar, verplicht bent je te identificeren als de politie hierom vraagt. Absurd natuurlijk! Als je eens een foutje begaat als door rood rijden is het goed dat je daarvoor gestraft wordt, maar als je jezelf dan ook niet kan identificeren, komt er gelijk (minstens) €50 bovenop! Dit moet stoppen, de identificatieplicht moet worden afgeschaft! Het aantal boetes dat is uitgedeeld aan mensen die zichzelf niet konden identificeren, is het hoogst bij mensen die een klein foutje begaan in (bijv.) het verkeer. Als ze niet al helemaal onschuldig zijn. Het klinkt allemaal wel heel mooi. Nederland wordt veiliger! De criminaliteit zal dalen, want criminelen zijn makkelijker te achterhalen en te identificeren! Maar laten we eerlijk zijn; ID-kaarten zijn zo makkelijk om na te maken, of om te stelen, dat is voor een ervaren crimineel geen probleem. Het is natuurlijk hard nodig dat de criminaliteit in Nederland wordt bestreden, maar op deze manier is het zo makkelijk om aan andermans gegevens te komen, dat er zelfs nog meer criminaliteit bij zal komen. Want in een paspoort en een rijbewijs staat niet alleen je adres, naam, enz. maar ook je sofinummer vermeld, zo kunnen criminelen zich voordoen als iemand anders en bijvoorbeeld een hoop geld geld uitgeven, op de naam van een ander. Duur
Als je ID-kaart, paspoort of rijbewijs gestolen wordt, of kwijt raakt, omdat je hem altijd op zak moet hebben, kost dat natuurlijk alleen maar heel veel geld en niet alleen de aanschaf van een bepaald identificatiebewijs is heel erg duur, maar de administratie en dergelijken moeten ook worden bijgehouden en dat kost ook bakken vol geld. En uiteindelijk moeten de burgers dat allemaal gaan betalen. De identificatieplicht moet worden afgeschaft, om te voorkomen dat Nederland een politiestaat wordt. Criminaliteit moet worden bestreden, maar dan wel op een andere manier. Laten we nu achter de échte boeven aangaan en het niet munten op onschuldige school- en werkgangers.

REACTIES

E.

E.

Ik ben helemaal met je eens over je werkstuk die je bij www.scholieren.com heb geschreven.
( ik heb het over :
Identificatieplicht moet worden afgeschaft )
Dank je wel !!

18 jaar geleden

S.

S.

ik vind dat het werkstuk een goed bedoel heeft maar te veel geslijm, maar leuk voeg me toe en meschien word het wat dag dag schat

18 jaar geleden

P.

P.

heuj ej goed werkstuk tanks;)

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.