Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Gameverslaving? Het is een echt probleem

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas tto havo | 268 woorden
  • 6 maart 2013
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
Onderwerpen

Gameverslaving? Het is een echt probleem

Gameverslaving, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Dat is ook met een reden, want steeds meer mensen gaan gamen. Maar natuurlijk is niet iedereen gameverslaafd. Toch is het een steeds groter wordend probleem onder de jeugd. Er komen elk jaar steeds meer puberjongens in de problemen met bijvoorbeeld school omdat ze de hele dag gamen.

Hoe komt het nu dat die spellen zoveel gespeeld worden? Het antwoord is simpel: game developers stoppen expres verslavende elementen in hun spellen. Een goed voorbeeld hiervan is World of Warcraft. In dit spel neemt de speler een alterego aan van een dappere held. Dit karakter is de ultieme droom van deze speler en de speler wil graag als dit karakter zijn.

Elke puberjongen wil natuurlijk deze held zijn en kan zo ontsnappen aan de saaie werkelijkheid. Omdat veel van deze spellen online zijn, ontmoet de speler veel mensen met dezelfde hobby. Vrienden maken door iets te typen is gemakkelijker dan in het echt naar iemand toe te gaan.

Omdat de jongen niet meer zijn huiswerk doet en slechte cijfers haalt, krijgt hij geen diploma. Hierdoor krijgt hij later geen, of een slechte baan, terwijl hij veel meer had kunnen bereiken. Hij betekent vrijwel niets voor de maatschappij. Vaak worden deze jongens ook depressief van te weinig contact met andere mensen.

Er zijn dus een boel redenen waarom gameverslaving een steeds groter wordend probleem is. De game industrie is voor een groot deel zelf verantwoordelijk. Ook is het zo dat puberjongens zelf gemakkelijk verslaafd raken aan gamen. Dit samen heeft een slecht gevolg voor de maatschappij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.