We hebben niet alleen een nieuwe site, we hebben ook een nieuwe start gemaakt met ons Instagram-account. Wil je elke dag beginnen met een meme? Nieuws en blogs zien? En soms een handige story of video voor school? Volg ons nu


FASTFOODKETENS MOETEN SLUITEN!
Door de vele fastfoodketens, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld, worden de mensen dikker en dikker. Als de ketens nu gesloten zouden moeten worden is er een grotere kans dat er minder mensen zo dik worden. In plaats van de fastfoodketens zoals McDonalds, kunnen er beter sportcentra gebouwd worden.
Het vele vet dat in het eten wordt gestopt is hartstikke ongezond, zeker voor het hart en de bloedvaten. Je zou eens moeten weten hoeveel mensen hier wel niet aan doodgaan. Ook zit er veel meer vet dan dat je nodig hebt, veel te veel verzadigde vetten dus. En de salades zijn ook niet gezond. Ook daarin zit veel vet wat niet in salades hoort te zitten. Al dat vlees en kaas in de salades maakt het alleen maar ongezonder. De fastfoodketens waren vroeger kleine bedrijfjes die nu zijn veranderd in grote bedrijven die filialen over de hele wereld hebben zitten, de grootste voorbeelden; McDonalds en Quick.
De mensen worden dikker, eten veel ongezonder en sporten veel minder. Als de fastfoodketens sluiten zou het mogelijk zijn dat er mensen zijn die hun gewoontes aanpassen en een nieuwe, gezondere levensstijl ontwerpen.
In Nederland zijn er in het laatste jaar (2006) 8.000 mensen gestorven aan overgewicht. Dat is 0,05 procent. Misschien is er in je eigen buurt ook wel iemand gestorven aan overgewicht. Je moet dus niet denken dat het niet in jou buurt gebeurt. Dit kan overal gebeuren, zeker niet alleen in Amerika. Ook het aantal fastfoodketens in de wereld is de laatste jaren toegenomen. Dus als je deze twee gegevens samenvoegt kom je tot de conclusie dat er te veel mensen sterven aan overgewicht, dat komt natuurlijk niet alleen door de fastfoodketens maar ze hebben er wel zeker mee te maken. Op de televisie wordt ook naar mijn mening veel te veel reclame voor fastfood gemaakt, in positieve zin. De overheid zou SIRE moeten gebruiken. Dit kan zo niet langer.
Hier bij mij in mijn omgeving zal er ook vast wel iemand zijn die leed aan overgewicht, een ongezonde levensstijl die nu mijn betoog zou willen lezen en ik weet zeker dat zij of hij voor zou zijn. Op scholen wordt er ook te veel fastfood verkocht. Dit kan veel minder. Ze zouden appels en ander fruit moeten verkopen. En niet dat o-zo-lekkere fastfood. Het zal het probleem van overgewicht niet uit de wereld helpen omdat er meerdere oorzaken zijn, maar het zal het in ieder geval verminderen. Ik weet zeker dat er hier mensen tegen de stelling zijn omdat ze weten of denken dat het toch niet zou helpen. Maar ik probeer er wat aan te doen. En door de fastfoodketens te laten sluiten zal het sterftecijfer niet omhoog gaan.
GESCHREVEN DOOR;
STEFFIE A3D

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

gast

gast