Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Discriminatie op school

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 444 woorden
  • 7 januari 2004
  • 119 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
119 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Discriminatie op school - inleiding: Wat is discriminatie? -middenstuk: Alinea 2: voorbeelden van discriminatie, waarover het gaat en waarom mensen het doen? Alinea 3: Wat zijn de gevolgen van discriminatie? Alinea 4: Wat zou een oplossing zijn tegen discriminatie? -slot: Discriminatie moet worden voorkomen. Discriminatie op school Er zijn veel mensen die discrimineren. Als je discrimineert maak je verschil tussen mensen, terwijl dat helemaal niet nodig is en de mensen er alleen maar last van hebben. Discriminatie komt overal wel eens voor,maar een plek waar het vaak voorkomt is toch wel op school. Op elke school komt discriminatie wel eens voor. Meestal gaat het dan over je afkomst, uiterlijk of de kleding van een ander.De meeste kinderen die zelf niet worden gediscrimineerd en dat bij andere ook niet doen, vinden discriminatie ook maar niets, maar de meeste durven er toch niets van te zeggen. Ze zijn bang dat ze daar zelf mee gepest gaan worden.En bovendien discrimineren veel kinderen omdat ze bang zijn dat ze er niet bij horen als ze een ander niet discrimineren. Als er een kind gepest word is dat voor diegene heel vervelend en kan het invloed hebben op de rest van het leven van dat kind. Als je gediscrimineerd wordt kan je je heel onzeker gaan voelen over jezelf en kan je een gebrek aan zelfvertrouwen krijgen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Iedereen is zoals die is en je moet gewoon jezelf kunnen zijn. En dat moet iedereen gewoon kunnen accepteren! Als er op school word gediscrimineerd, vind ik dat niet alleen de leraren er wat aan kunnen doen. Als ze er wat van merken kunnen ze er best wat van zeggen of er wat aan doen, maar ik vind dat de leerlingen zelf ook wat van kunnen zeggen. Dus als je merkt dat er iemand gediscrimineerd wordt kom dan voor hem of haar op. Iemand die discrimineert is raar bezig en daar mag best wat van gezegd worden. Moet je maar eens aan diegene vragen die discrimineert waarom hij dat nou eigenlijk deed. Wedden dat hij daar geen goed antwoord op heeft. Ik vind zelf dat iedereen gelijk is en dus ook op dezelfde manier behandeld moet worden. Discriminatie is heel erg vervelend en moet dus worden voorkomen. Ik denk niet dat ik de enige ben die er zo over denkt. Als je aan iedereen op school zijn mening zou vragen, zal je zien dat haast iedereen er ook zo over denkt en dus tegen discriminatie is, hoewel je dat niet altijd merkt. Verbetering van de wereld begint bij jezelf, dus probeer op te komen voor kinderen die gediscrimineerd worden en durf je eigen mening te geven.

REACTIES

A.

A.

ey linda ik vind dat je helemaal gelijk hebt ik werd vroeger ook gepest door mijn huidskleur gelukig nou nie meer daaag amina .

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.