Jongens gezocht: hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Dierproeven

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas vwo | 385 woorden
  • 27 maart 2002
  • 79 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
79 keer beoordeeld

Dierproeven
Mijn stelling is: dierproeven moeten verboden worden!! Zere ogen,rode huid,misselijk,duizelig en uiteindelijk de dood. Het is niet een aanval van een stelletje zieke mensen maar de harde werkelijkheid voor duizenden dieren in proefdiercentra. Proefdieren worden dag in dag uit gemarteld omdat de mensen er beter uit willen zien. Maar eigenlijk zijn deze walgelijke dingen helemaal niet nodig want er zijn oplossingen genoeg. De meeste gebruikte testen op proefdieren voor cosmetica zijn: *huid en oogirritatietesten. De dieren,meestal cavia’s en konijnen
worden geschoren en volgesmeerd en na 24 tot 72 uur kan de irritatie worden behandeld want ze moeten eerst het effect ervan te zien krijgen. Albino’s krijgen haarlak,shampoo en zulk soort dingen in hun ogen gedruppeld, terwijl ze gewoon bij bewustzijn maar ze kunnen zich niet bewegen.Dit kan leiden tot blindheid of ontstekingen. *testen op giftigheid.Sommige producten moeten op giftigheid worden getest omdat ze door de huid kunnen dringen of op de mond worden aangebracht. De Ld50-test is een van de wreedste proeven: aan cavia’s muizen en ratten worden diverse hoeveelheden proefstof bijv. Lippenstift gevoerd. Resultaat : 50% sterft. *Apen krijgen een spuitje met het HIV-virus terwijl ze allemaal weten dat apen geen mensenaids kunnen krijgen. Apen staan boven aan de lijst met meest gewilde proefdieren omdat zij maar 2 genen schelen met de mensen. En waarom krijgen dieren bijtende stoffen in hun oog of worden ze geelectrocuteerd??Alleen om te kijken wat het effect is. Al dat lijden is overbodig!!!! Er zijn allang oplossingen die heel wat levens hebben kunnen sparen zoals: *test met organendelen van slachtdieren *in-vitro-methode: cellen en weefels van mensen en dieren op kweek zetten en die gebruiken *computeranalyse:test elektronisch nadoen en de computer laten bereken wat de effecten zijn op de mensenhuid. *Nagemaakte mensenhuid:met behulp van huidcellen kan de huid worden nagemaakt. Maar de makkelijkste manier is gewoon veilige ingredienten gebruiken. Je kan ook natuurvriendelijke make-up kopen en die is niet eens duurder bij voorbeeld bij Kruidvat, Albert Heijn, Trekpleister en the Bodyshop zijn niet op dieren getest. Mijn mening: Ik denk dat mijn mening hier wel uit voort is gekomen want ik ben er dus heel erg tegen omdat ik vind dat je gebruik moet maken van de alternatieven die er zijn en dat je niet onschuldige dierenlevens moet kapot maken.

REACTIES

M.

M.

je hebt een mooi verslach gemaakt, ik ben het helemaal met je eens dat ze moeten stoppen met proef dieren.

Groetjes Mark

21 jaar geleden

L.

L.

hoiii
ik vind het echt heel goed wat je allemaal zeg
helemaal mee eens

ik zit zelf in havo-vwo 1
en voor nederlands moeten we een werkstuk maken over dierenleed en met behulp van jou verhaal is dat echt goed gelukt!!!!!!!!!
groetjuhs laura

19 jaar geleden

N.

N.

heey lotjuh

ik vind het egt super goed wat jij gemaakt heb. ik heb er zeelf ook veel aan gehad

thanQQ

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.