Dierenleed

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 415 woorden
  • 13 maart 2007
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.7
  • 12 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
DOE IETS TEGEN DIERENLEED!!

Wasbeertjes die levend gevild worden, beren die met haken in hun lijf mensen op markten moeten amuseren, stieren die met pinnen dwars door hun rug door het rode doek moeten rennen. Deze verschrikkingen gebeuren dagelijks in verschillende delen van de wereld. Het ergste is: Dit wordt gedaan door de mens. Het wordt tijd dat hier iets aan gedaan wordt!

In 1997 werden er in Europa 20.000 (wind)honden gruwelijk vermoord, omdat ze bij het hondenrennen geen goede prestaties meer leverden. De honden worden speciaal voor het hondenrennen in Ierland en Engeland gefokt. Na een korte rencarrière, waarin de dieren door dope tot ongekende prestaties moet komen, zijn ze niets meer waard en is er geen geld meer mee te verdienen. Als afval worden ze afgevoerd.

In Taiwan worden dagelijks honderden zwerfhonden van de straat gehaald, naar het vernietigingskamp gebracht en vervolgens op een barbaarse wijze vermoord. De rashondenwelpjes worden door honderdduizenden rijke gezinnen als speelgoed gekocht! Zodra ze volwassen zijn, worden ze als vuil gedumpt.


Gelukkig zijn er verschillende instanties die hun best doen om een einde te maken aan deze verschrikkelijke gruwelijkheden die miljoenen dieren dagelijks meemaken. Green Peace bijvoorbeeld probeerde laatst nog een boot te stoppen waarop tientallen verhongerde en verwaarloosde dieren te zien waren. De boot was bedoeld om miljoenen tonnen chemische rotzooi te transporteren. Toen de bestuurders van de boot de mensen van Green Peace op hun boot zagen klimmen, spoten ze hun er gewoon af met een brandslang!

Harde acties, protesten, handtekeningenacties en demonstraties zorgen voor nieuwe wetten, die de dieren moeten beschermen tegen wreedheden. Helaas blijkt dit niet genoeg te zijn, want de dierenbeulen doen er alles aan om onder deze nieuwe wetten uit te komen en ongestoord door te gaan met hun krankzinnige handelingen. Als dit zo door blijft gaan, staan veel dieren binnenkort op de lijst van uitgestorven dieren.

Hoe lang willen we hier nog mee doorgaan? Hoeveel gruwelijker moet het nog worden? Waarom deze wreedheden? Wat willen we hier mee bereiken? Moet we dan alles kapot maken? Ik snap het echt niet. Zijn we krankzinnig geworden of hebben we geen gevoel meer?! Persoonlijk ben ik gek op dieren en ik veracht dan ook iedereen die zich schuldig maakt aan deze gruwelen. Het moet hoe dan ook stoppen en daar kunnen we met z'n allen voor zorgen! Steun bijvoorbeeld dierenorganisaties zoals de Dierenbescherming, Greenpeace, WNF, stichting Varkens In Nood en stichting wakker dier. Want een betere wereld, voor mens én dier, begint bij jezelf!!!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.