De straling van mobiele telefoons

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 1e klas vwo | 419 woorden
  • 15 april 2013
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Tijdens een les wilde een leraar er ons op attent maken dat de straling van een telefoon zo gevaarlijk was voor kinderen. Ook zei de desbetreffende leraar dat zij er alles aan zou doen om geen draadloze internet verbinding te krijgen in het nieuwe gebouw. Eerst zou ik graag het probleem zelf bespreken en daarna waarom dit nu juist niet moet gebeuren.

Stelling: Moet er in het nieuwe schoolgebouw draadloos internet komen, of is dat te gevaarlijk?

Mening: Ja, er moet draadloos internet komen, de straling is erg ongevaarlijk

Dat straling van een mobieltje gevaarlijk is, weten we al lang. Daarom is het ook verstandig om als je gaat slapen je mobieltje niet naast je bed te leggen, dan slaap je beter. Op school moet je je mobiel uitzetten, In eerste instantie vond ik dit een raar idee, maar het helpt wel. Als alle mobiele telefoons tijdens een toets uitstaan, kunnen de meeste leerlingen zich onbewust beter consenteren.

Maar we hebben het nu over straling van computers en draadloos internet.

Veel mensen denken dat de straling van computers net zo gevaarlijk is, als die van mobieltje. Het tegendeel is waar. Met draadloos internet is de computer een stuk sneller en veiliger in gebruik. De straling is heel erg klein en kan dus geen kwaad. De school moet er voor zorgen dat leerlingen goed op de computer moeten kunnen werken. Met draadloze verbinding gaat dit een stuk makkelijker dan met draadjes, omdat leerlingen die draadjes ook kapot kunnen maken, waar door de computers sneller stuk kunnen. Leerlingen kunnen dan op school niet meer goed werken. Daarom is het dus van groot belang om draadloos internet te hebben.

Ook vroeg ik me af of een school eigenlijk nog wel zonder apparaten met straling kan werken. Het lijkt me van niet, de meeste telefoons, ook die van docenten, zijn draadloos, dus verspreiden ook straling. Ook als de docent in de klas een film of documentaire laat zien, straalt de tv straling uit. Het zelfde geld voor laptops die in verbinding staan met de beamer. Bij sommige vakken is het ook noodzakelijk om de computer te gebruiken, zoals bij nederlands of natech, waar je regelmatig een opdracht moet doen op de computer. Dan komen we dus weer bij het punt van de kwaliteit van de computer uit.

In het nieuwe schoolgebouw moet dus draadloos internet komen, de straling is namelijk zo goed als ongevaarlijk. Maar ik vind wel dat er strenger gelet moet worden op dat mobieltjes, en dan vooral tijdens toetsen, uitstaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.