Column: openbaar toilet

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 577 woorden
  • 6 augustus 2008
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5
34 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

“Het openbare toilet”

Wie kent het niet, je loopt relaxed langs het franse strand en dan opeens die poeplucht. Je zoekt om je heen en het onvermijdelijke gebeurt: ”Vlak voor je een oud vrouwtje met een sliert WC-papier aan haar voet.”. En op nog geen 5 meter zie je de openbare poepdoos. Sinds het wildplassen verboden is hebben verscheidene overheden besloten onze belastingcenten in “hygiënische” openbare toiletten te stoppen. Je zou voor de grap eens bij zo`n hokje naar binnen moeten lopen. Als je hier al zonder longinfectie uitkomt heb je minstens 3 bussen luchtverfrisser nodig om de bittere poepgeur uit je haar te spoelen. Hoewel ik geen voorstander van wildplassen ben vraag ik mij wel eens af wat het nut is van deze gezamenlijke poepdoos. Immers heeft iedereen een fatsoenlijk functionerende toilet thuis. Een van de andere argumenten was dat men geen last zou hebben van ontlasting van zwervers. Ik zeg: “van al die poepdozen hadden we een nieuwe Center Parks kunnen bouwen om alle zwervers in onder te brengen inclusief toiletpotten. Wat wordt er eigenlijk gedaan met al die verzamelde poep, als we de riolering zouden moet verleggen zou dat ook weer een paar ruggen extra kosten, dus dumpen we het in een put. Of hebben we daar soms een mannetje voor van z`n bank gerukt die volgens de nieuwe ziekte wet, met z`n polio, wel een poepvrachtwagen mag rijden. Weer extra kosten, want ja hij zit vast aan het minimumloon dat ook maar ff uit de belastingpot gehaald moet worden. Vervolgens heb je een poepvrachtwagen met een polio bestuurder.

1. Poep stinkt dus de vrachtwagen trekt een kilometers lange poepgeur achter zich aan om de poep op plaats van bestemming af te leveren.

2. Waar is die plaats van bestemming, bij de boeren die niet eens uitkomen met hun eigen varkens poep omdat die beesten meer schijten dan mag. Dus zal de chauffeur via een aantal varkensboeren naar een illegale stortplaats rijden: dit kost extra benzine, zorgt voor nog meer stank overlast en is ILLEGAAL.

3. Wat als er zo`n vrachtwagen verongelukt… poep op de weg. En als het nou in het grondwater loopt… zure regen. Ook zal de brandweer te hulp moeten schieten waardoor een andere brand misschien niet geblust kan worden. Maar nog veel erger de brandweer zal de poep meenemen maar waar naartoe, niet naar de boeren… de illegale stort misschien een idee?

Om nog even op de hygiëne terug te komen, wie maakt er zo`n toilet schoon… Gepensioneerde vrijwilligers? Ik dacht het niet en waar veeg je dan je kont mee af? Wc-papier wordt door de ratten als nestel materiaal gebruikt en is dus ook niet aan te slepen. Verder kan je er alleen maar plassen want als je op die bril gaat zitten loop je ten minste 1 soa op met 25% kans op een levensbedreigende ziekte. De enige mensen die gebruik maken van deze hokjes zijn:
· Junks, die hun stuf er in verhandelen.
· Demente bejaarden die denken er souvenirs te kunnen kopen.
· Dronken tieners om hun maten in op te sluiten.
· De veiligheidsdiensten om verdachten in te verhoren (probeer maar eens te liegen in zo`n lucht).
· En vrouwen in de overgang die een witte broek dragen: Wie draagt er met ontsluiting in de overgang een WITTE broek en met daarbij blijft die broek ik zo`n hokje sowieso niet wit.

Afijn ik snap het nut van deze hokjes niet maar dat zal wel aan mij liggen,

Hans-Pieter 2006

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.