CKV is een compleet nutteloos vak

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 738 woorden
  • 25 februari 2000
  • 919 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
919 keer beoordeeld

Ik doe mijn betoog over CKV, eerst zal ik even wat achtergrondinformatie geven. Vorig jaar heeft mevr. Netelenbos ons nog net allemaal genaaid door de 2e fase even snel in te voeren. Veel mensen geven de schuld aan Adelmund, maar die is er niet mee begonnen. Toch vind ik dat die het ook fout doet omdat haar manier van reageren op de klachten meer paniekreacties zijn dan goed overwogen keuzes, dat blijkt ook wel weer uit het feit dat alle wijzigingen na de staking weer teruggedraaid zijn. 1 van de meerdere stomme ideëen van de 2e fase is CKV een verplicht vak maken.

CKV betekent Culturele Kunstzinnige vorming, wat dus ongeveer moet inhouden dat je kennismaakt met andere culturen en interessante leuke lessen over kunst volgt, helaas is niks minder waar! De lessen zijn saai, alles wat we doen is onzinnig en we worden alleen maar afgezeken voor fouten veroorzaakt door de school. Het is zo’n vak waarvan ik me af en toe af vraag of je er later sowieso wel wat aan hebt. Je werkt letterlijk uit een boek stuk voor stuk saaie of domme opdrachten af waarvan de leraar het nu niet eens wil (of kan misschien) uitleggen.
Aan het eind van ieder trimester moeten we samenvatten wat we van het hoofdstuk vonden. Als ik dat eerlijk doe wordt het afgekeurd, in zo’n geval is mijn mening: “Ik heb niks geleerd, ik heb net zoals uit een Wiskunde boek de opdrachten gemaakt. Ik heb ook helemaal niks opgedaan over andere culturen en om eerlijk te zijn heb ik door dit vak alleen maar een grotere afkeer van kunst gekregen.” Afgekeurd. Je moet ieder aspect behandelen, doe ik dat EERLIJK, afgekeurd. Argument: “Met zo’n instelling kan ik het hoofdstuk niet goed keuren, zo kom je er nooit!”. Dus ik moet dus liegen om over te gaan naar het volgende jaar!
Vervolgens komt er zo’n onderzoek naar de resultaten van CKV en dan zien ze dat iedereen het geweldig vind, wat wil je; blijven zitten of zeggen dat je het geweldig vind, moeilijke keuze…
Ook moeten wij 10 grote culturele opdrachten doen in 2 jaar waarbij het in theorie om de culturele waarde gaat. Nou, zo gaat het dus mooi niet in het echt! Als je een film bekijkt met hoge culturele waarde mag je hem niet huren, nee dat kost immers veel te weinig! We moeten naar de bioscoop, en als bewijs ons toegangskaartje laten zien! Stel dat je naar de schouwburg gaat, je hebt een vriend die achter de schermen werkt dus je kunt gratis naarbinnen. Afgekeurd!!! Te goedkoop! Toegangskaartje kopen! En dat terwijl we eigenlijk voor de 2e fase geen bijbaantje mogen hebben! We hebben we laatst 50,- gekregen als tegemoetkoming in CJP waardebonnen, maar die zijn er na 2 opdrachten wel doorheen!
Vervolgens wordt het verslag ook niet beoordeeld op mening maar er wordt gekeken of het wel netjes is en lang genoeg, 2 kantjes krijg je dus nooit vol zonder er veel onzin bij te halen! Ook zijn er maar een bepaald aantal dingen waar je heen mag dus het grootste deel van alle opdrachten doe je met tegenzin, maar ja, zoals ik al zei moet je gewoon liegen anders ga je niet over.
Bovendien kun je iemand gewoon niet dwingen om van kunst te houden, dat werkt precies andersom! Ik heb nu een grotere hekel aan kunst dan voordat ik CKV kreeg, niet helemaal de bedoeling van het vak lijkt me zo!
Conclusie:

Zoals gewoonlijk weet het ministerie van onderwijs weer eens voor geen meter wat er in de praktijk gebeurt, CKV bestaat uit zinloze, saaie, dure en tijdrovende opdrachten. Bovendien past het niet in de 2e fase thuis want eigenlijk mogen wij geen bijbaantjes (met die regel kunnen ze trouwens helemaal opzouten!) maar toch moeten we naar allemaal dure voorstellingen omdat goedkope voorstellingen niet toegestaan zijn! Ook heeft nog nooit iemand mij verteld wat het nut van het vak was, ook niet als ik er naar vroeg. Studielast opvullen kennelijk… Het enige wat CKV bij mij veroorzaakt heeft is een grote afkeer van kunst en een behoorlijk gat in mijn portemonnee! Om eerlijk te zijn heb ik ook echt geen enkel idee wat je hier later aan hebt.
Hoewel… Het scheelt later een boel geld als ik nu al een hekel aan kunst krijg, wil ik ook nooit meer naar de schouwburg..
Ik ben het dus volledig met de stelling eens!

REACTIES

T.

T.

ik vind je verhaal echt GAAF hoewel ik ckv WEL een leuk vak vind, is je verhaal echt heel stoer. en je hebt gelijk: het kost alleen maar geld en je krijgt er verder toch niets voor terug. maar goed, ik vind de opdrachten dan wel leuk, en ik vind het niet erg om te doen, maar jouw verhaal slaat alles. gaaf dat je het op het internet gezet hebt! XXX

23 jaar geleden

D.

D.

leuk verslag, maar voor dure dingen die voor school zijn heb je toch ouders...

23 jaar geleden

F.

F.

HELEMAAL MEE EENS!!!!!! CKV is een nutteloos vak.
2E FASE SUXX EN CKV HELEMAAL!!!!!!!!!!!!!

23 jaar geleden

D.

D.

Eigenlijk heb ik niet je verhaal gelezen omdat ik het nodig had, maar omdat de titel me wel aansprak. Zelf heb ik CKV dit jaar afgerond. Het enige wat ik wil zeggen is dat ik genoten heb van je betoog. Heerlijk. Hoewel ik moet zeggen dat ze bij mijn op school niet zo lopen te zeuren wat betreft de eerlijkheid en/of de kosten. Heb je een goed cijfer gehaald voor dit betoog? Ik weet zeker dat je leraar diep in zijn hart het best wel met je eens is... hihi!

groetjes
Daan!

23 jaar geleden

G.

G.

topgozer

ik mag jou wel

22 jaar geleden

K.

K.

he olivier

k heb net je werkstuk gelezen en ik ben het echt helemaal 100% met je eens.......ckv is een nutteloos vak.....en kan, net als heel de 2de fase, van mijn part oprotten!!!! echt een goed werkstuk!!!!!!

groetjes karen nagelkerke, 5 havo

22 jaar geleden

R.

R.

he man
jouw werkstuk over CKV is helemaal geweldig en waar het is een stom en onzinnig vak ik ben afgelopen jaar geslaagd van de havo en doe nu een HBO opleiding en nou nee je hebt er nix aan.
echt top verslag

mzzl remon

22 jaar geleden

K.

K.

Heeey helemaal mee eens!!!! (dat ckv een nutteloos vak is). Het is alleen een vak om interessant over te doen "dit is een typisch geval van de Renaissance" niet boeiend dus.
Maar eeehm verder alles goed? Met ons wel hoor...
We zitten nu geselly in het studiehuis op school ook errug boeiend ofniej jajaj
mail maar ff terugh want anders worden wij heel boos en dan gaan we huilen okee duzz wel ff doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doeiiiiiiiiiiikuzzzzzzzjes

22 jaar geleden

R.

R.

JO , ik ben het HELEMAAL met je eens... ckv sux .. wtf.. de leraren zijn sukkels, iedereen schrijft toch van elkaar over (veslagen) en je verliezt vet veel tijd en geld.. waarvoor NIKS!! gvd .. maar ok c'est la vie....
DAt wou ik ff kwijt :P ciao

(ps: ik heb mijn ckv leraar tot nu to 2 keer gezien in een half jaar... en toen we les kwamen zei die JULLIE MOGEN OOK WEL GAAN...)

22 jaar geleden

W.

W.

Ik was ff aan het zoeken op scholieren.com en moest een CKV werkstukkie hebben. Gevonden hoor, maar ik kwam ook jou betoog tegen.

Ik vind CKV ook een fuck vak, waar je niets aan hebt later. Je leert er niets doet er niets, 't is gewoon saai.
Alleen wij werken dus niet uit een boek, en meerdere dingen die ik lees in jou verslag die kloppen voor mij weer niet. Dus 't is ook nog eens zo dat het PER school verschillend is hoe je het vak krijgt.
En die CKV-bonnen kun je trouwens nergens inleveren wanneer je van te voren reserveert en dus al moet betalen, dat vind ik ook zo misselijk.
Je hebt er gewoon geen fuck aan.

Ok, 'k wilde dit gewoon ff kwijt.
Maar mijn CKV-lerares staat achter me, dus ik sluit ff af.

Mzzl.
Webpipo

22 jaar geleden

J.

J.

OEGA BOEGA BOEGA OEGA OEGA BOEGA WALLA HALLA

22 jaar geleden

M.

M.

ik weet niet waar die hele opdracht over ging maar ik ben het wel HELEMAAL met je eens over dat k*tvak van een ckv!!

met vriendelijke groeten:

Menno.

22 jaar geleden

A.

A.

Ik ben het helemaal niet met je eens over de CKV stelling. CKV is een heel leuk vak en wij hebben ook een hele toffe leraar. We doen helemaal geen saaie opdrachten. Bij ons is CKV een heel vrij vak, het is weliswaar verplicht maar je kunt er heel veel evrschillende dingen in doen.
Het is ook niet een heel zwaar vak dus wat valt er te zeuren over een uurtje video kijken, TMF analyseren of met de hele klas action-paiten in de vorm van een potje paintball, niets toch, dacht ik.

groeten van een school waar ze wel toffe CKV lessen hebben, Doetinchem 28-06-2002

22 jaar geleden

B.

B.

jaja en jij denkt een voldoende te scoren met dit betoog??

21 jaar geleden

E.

E.

prachtig geschreven

EEN 10!!

21 jaar geleden

R.

R.

Daar ben ik het niet mee eens: de woordkeuze is vaak gewoon slecht en er zitten veel fouten in....Ik ben het wel met je eens dat het een 10 verdient: de mening is erg goed onderbouwd en ik ben het nu helemaal met de schrijver eens!!!!!!!

7 jaar geleden

T.

T.

mooie zet!

21 jaar geleden

R.

R.

Ik ben het helemaal met jouw eens. Ckv is een nutteloos, waardeloos, tijdverspillend vak. Ik vond betoog TOP!!

21 jaar geleden

M.

M.

Wat een onzin heb je hier op een rijtje gezet!!!!!!! Ik vind CKV echt wel leuk, en als je t niet leuk vindt is het in ieder geval gewoon leuk uitzitten. Ik ga liever naar een schouwburg ipv een scheikunde PO maken!!!
Echt een BELACHELIJK betoog. Maarja dat is mijn mening :D

21 jaar geleden

I.

I.

GROOT GElIJK

21 jaar geleden

J.

J.

hey Olivier,
ik ben het helemaal met je eens
en echt goed van je dat je dat schrijft
en je mening uitbrengt
maarja gaan ze er ook wat aan doen is de vraag
mar ik moet stoppen
ik ga
doei

21 jaar geleden

P.

P.

Ik bent het helemaal met je eens,CKV kan beter staan voot cultureel klote vak

20 jaar geleden

S.

S.

dude je hbt helemaal gelijk ckv suxx

20 jaar geleden

J.

J.

ik ben het volkomen met je eens :P

20 jaar geleden

M.

M.

whahaha net ff dat verslag van CKV gelezen en helamaal mee eens:P

20 jaar geleden

D.

D.

Mooi stukje hoor.... wat had je gekregen bij nederlands

20 jaar geleden

S.

S.

Geweldig!! Helemaal mee eens!!

20 jaar geleden

R.

R.

geweldig,

eindelijk eens iemand die de waarheid zegt over ckv. GROTE ONZIN !

19 jaar geleden

A.

A.

Ik vindt het prachtig hoe je het vak ckv
omschrijft.
En ik ben het helemaal met je eens.

19 jaar geleden

Z.

Z.

ey man je hebt gelijk

19 jaar geleden

A.

A.

dit is echt goed wat je doet en het is echt waar, kut ckv

19 jaar geleden

R.

R.

bij jou op school is CKV misschien een stom vak maar op andere scholen kan het wel zo zijn dat leraren er wat aan doen. zo doen we bij mij op school mee aan allerlei activiteiten, gaan we naar het museum, gaan we naar het theater (eigen voorstelling uitkiezen). So make up your mind

16 jaar geleden

M.

M.

Een geweldig betoog.

15 jaar geleden

D.

D.

Werkelijk een hilarisch betoog gewoon. MIsschien passen wij heel goed bij elkaar, ik ben namelijk ook echt hilarisch. Klasgenoten, docenten, familie, stuk voor stuk vertellen ze me dagelijks hoe grappig ze me vinden. Ik zit sinds kort weer op hockey, ik was een langer dan nodig gestopt vanwege een blessure aan mijn voet. Verder voer ik vrij weinig uit, hoewel ik soms wel naar de lessen ga van mijn opleiding. Wat doe jij voor sport? Hoe zie jij er uit? ik ben echt benieuwd naar je... Volgens mij ben jij een toffe gast. CKV is ook een stom vak vind ik .
kusje dirk

14 jaar geleden

J.

J.

HELD!
haha

14 jaar geleden

K.

K.

Ik ben het volledig met je eens, ik vind ckv gewoon ZO'N ONZIN vak! alsof het mij enigsinds uitmaakt wat een schilderij uitstraalt?
Ik vind echt dat scholen dit vak af moeten schaffen.
ze kunnen beter gewoon themaklassen organiseren, waar je uit (bijvoorbeeld) 6 thema's kan kiezen. als je dan echt iets leuk vind (zoals fotografie) dan ga je daar heen. je leert iets over waar je interesse in hebt, en je hoeft niet een onzinmening te geven over iets wat je totaal niet boeit!

Respect dat je hier zo'n lang betoog over hebt kunnen schrijven :P

13 jaar geleden

L.

L.

Dit kán toch niet.
Dit betoog verdient een 1

12 jaar geleden

D.

D.

Goed betoog, aangezien ckv een kut vak is. Helemaal met je eens!

12 jaar geleden

L.

L.

hahahahha top!

12 jaar geleden

C.

C.

LIKE A BOSS!!!

12 jaar geleden

J.

J.

Jij wint xD

11 jaar geleden

H.

H.

Echt saai vak he!

11 jaar geleden

M.

M.

waarom geven ze het ?

11 jaar geleden

P.

P.

Helemaal me eens, CKV is poep.

10 jaar geleden

S.

S.

Echt een goed betoog, mooie argumenten enzo. En trouwens mensen als je voor een opdracht een betoog moet maken hoef je niet perse voor het onderwerp te zijn. Misschien kan je er gewoon goed over schrijven. Het was waarschijnlijk een schoolwerkstuk, dus misschien niet de bedoeling om er iets mee te doen. Of wel, maar ik denk het niet

10 jaar geleden

D.

D.

God gloeiende pleuris bende is dat CKV.

8 jaar geleden

J.

J.

geweldig en ik kan niet typen ik ga met je in gast eindelijk iemand die mij begrijpt

7 jaar geleden

P.

P.

helemaal mee eens, ik zou zeggen opsturen naar het ministerie van onderwijs

7 jaar geleden

Z.

Z.

door dit schilderij weten we dat rond 1500 de griekse cultuur heel belangerijk was in italie

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.