Cambridge Analytica mag iets doen met de informatie van Facebook

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 269 woorden
  • 22 april 2018
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Stelling
Cambridge Analytica mag iets doen met de informatie van Facebook.

Argument 1
Nee, op Facebook staat nergens dat je informatie naar een ander bedrijf dan Facebook gaat.

Argument 2
Aan Facebookgebruikers is nooit gevraagd of Cambridge Analytica gaat én dat die er dan ook nog iets mee mogen doen.

Tegenargument
Sommige mensen vinden het niet erg dat dat gebeurt.

Weerlegging
Andere mensen vinden dit weer wel erg.

De afgelopen tijd is er nogal veel gedoe rondom Facebook geweest, het bedrijf heeft informatie van miljoenen mensen waaronder ook Nederlanders gegeven aan het bedrijf Cambridge Analytica maar mag Cambridge nu wat doen met de informatie?

Ten eerste staat op Facebook nergens dat jouw persoonlijke informatie naar een ander bedrijf gaat, dit bedrijf mag er dus helemaal niets mee doen.

Daarnaast is er niets aan mensen waarvan informatie is uitgegeven gevraagd, de informatie is wel gebruikt en dat is dus niet toegestaan. Ook al gaat het in dit geval maar om gespecifieerde reclames het mag gewoon niet.

Toch vinden sommige mensen het niet erg omdat het hier om een relatief onschuldig iets gaat (gespecifieerde reclames) die hebben er dus geen probleem mee dat hun informatie wordt gebruikt, helaas zijn dit niet alle slachtoffers van het data lek en mag Cambridge Analytica er dus niets mee doen.

Dus als iemand aan mij vraagt of Cambridge Analytica iets mag doen met de informatie? Nee! Waarom? Omdat nergens op Facebook staat dat je informatie naar een ander bedrijf gaat en dat Cambridge Analytica nooit heeft gevraagd of ze iets met de informatie mogen doen ook niet iedereen vind het fijn dat ze onze informatie gebruiken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.