Betoog Gameverslaving

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 318 woorden
  • 3 maart 2013
  • 130 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
130 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Gameverslaving bij uw kind

Het is een probleem geworden dat de laatste tijd steeds meer aan het licht komt, gameverslaving! Kinderen, misschien wel uw kind, die hele dagen achter hun tv. of computer games zitten te spelen. Het is een probleem dat niet vanzelf stopt en zich steeds weer opnieuw herhaalt door de uitgave van nieuwe en betere games.

Het sociale leven

Zoals ik hier boven al zei in mijn inleiding, gameverslaving is misschien wel het grootste probleem van de 21ste eeuw. De apparatuur wordt steeds beter en de games steeds mooier, de kinderen kunnen langzamerhand niet meer stoppen waardoor ze hun vriendjes niet meer kunnen zien. Uiteindelijke zou dit effect hebben op hun toekomstige sociale levens en dat mag niet gebeuren!

Mijn ervaring

Om hier even verder op in te gaan, ik heb hier ook last van gehad. Ik Kreeg een gameconsole, dat is de apparatuur, en ik kon niet meer stoppen met het gamen. Ik zat ’s middags na school gelijk te gamen tot ergens laat in de avond,hierdoor maakte ik geen huiswerk meer en beleef ik uiteindelijk ook zitten ook zag ik mijn vrienden nog maar zelden

Wat kan u doen?

In de zomervakantie na dit “verslavende jaar”  ben ik een soort van afgekickt, vooral omdat mijn ouders zich er mee gingen bemoeien. De deur van de tv-kast  ging op slot en ik kreeg ongeveer 2 uur per dag de sleutel om even te gamen. Dit soort dingen kunt u ook doen, u wilt toch niet dat uw kind blijft zitten of zijn/haar vrienden verliest door een stom spelletje?

Al met al ben ik blij dat het bij mij niet langer dan een jaar heeft geduurd en dat ik er goed vanaf ben gekomen, allemaal dankzij mijn ouders! U kunt precies hetzelfde doen als uw kind(eren) aan dit probleem leid(en), wacht niet langer en help uw kind!

REACTIES

N.

N.

tfoeeee! zo goeie deze eh!

9 jaar geleden

S.

S.

echt n goed verslag xxxx

8 jaar geleden

D.

D.

prachtig verslag

8 jaar geleden

R.

R.

omg dit is zo goed omfg ly wow

5 jaar geleden

T.

T.

Gamen kan ook juist goed voor je zijn want ik kan nu vloeiend Engels en Frans door het gamen

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.