Betoog: Alle landen moeten het homohuwelijk legaliseren

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 1439 woorden
  • 12 december 2015
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
71 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Betoog “Alle landen moeten het homohuwelijk legaliseren”

12 mei 2013

Een 23-jarige homo is vermoord in Rusland. De moordenaars hebben zijn geslachtsorganen vervolgens verminkt.

Twee mannen van 27 en 22 jaar oud zijn hiervoor opgepakt.

Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden bij een flatgebouw. De twee verdachten waren kennissen van hem. Tijdens het verhoor zouden de verdachten hebben aangegeven dat ze met het slachtoffer aan het drinken waren. Toen hij ze vertelde over zijn geaardheid, begonnen ze hem te slaan.

Volgens een onderzoeker hebben de verdachten, een voormalige studiegenoot en een andere man, toegegeven dat ze besloten het slachtoffer een lesje te leren door hem de kleren van het huis te rukken en naakt naar huis te sturen. Uiteindelijk 'besloten ze het daar niet bij te laten'.

Volgens de politie was het slachtoffer dermate zwaar toegetakeld dat hij in eerste instantie niet eens kon worden geïdentificeerd. Hij had onder andere zware verwondingen aan zijn geslachtsdelen.

Homo's worden geregeld aangevallen in Rusland.

Homoseksuelen hebben het namelijk niet makkelijk in Rusland, waar het parlement eerder dit jaar besloot om 'homoseksuele propaganda' te verbieden.

3 juni 2013

Een man vermoord omdat hij homo was.

drie mannen staken het 39-jarige slachtoffer dood.

Daarna verbrandden ze zijn lichaam in een auto.

Afgelopen vrijdag zag ik ook een berichtje van de Hanzehogeschool in Groningen voorbij komen. Een student van deze school is geweigerd voor zijn stage vanwege zijn geaardheid. De school vind dit niet kunnen en de klacht indienen bij het meldpunt anti-discriminatie. Het is natuurlijk ook belachelijk dat studenten worden afgewezen omdat ze homo zijn, want dit hoort toch niet te mogen uitmaken?

(afbeelding 2 op de pp) Veel mensen denken dat het homohuwelijk al gelegaliseerd is, maar dit is nog niet het geval. Ook wordt het nog steeds niet overal geaccepteerd. In Nederland is het homohuwelijk al wel volledig gelegaliseerd, samen met 10 andere landen. Maar in sommige landen kun je zelfs de doodstraf krijgen wanneer je homo bent. Op het eerste plaatje is een man te zien die in Parijs enorm toegetakeld is omdat hij homo is. Je zou denken: in Parijs is het homohuwelijk toch toegestaan? Ja, dat is waar, maar zoals je kunt zien worden homo’s, ondanks dat het homohuwelijk is toegestaan, nog steeds overal ter wereld gepest. Ik vind dat dit niet langer kan.

Ik vind dat elk mens dezelfde rechten en normen heeft en ook homo’s met elkaar moeten kunnen trouwen als ze dat willen. En daarom vind ik dat alle landen het homohuwelijk moeten legaliseren.

Ten eerste:  Het opvoeden van kinderen zal gemakkelijker gaan voor homoseksuelen

Het is sowieso al moeilijk om als homo een kind te adopteren omdat je niet getrouwd bent. Maar als dat gelukt is en je hebt een kind en je partner overlijdt dan mag jij niet verder het kind opvoeden maar gaat het kind naar de ouders van je overleden partner. Dus dat is opeens heel gek voor het kind. Stel je voor ze heeft bijna of geen contact met haar opa en oma en moet daar gaan wonen omdat ze niet meer bij haar andere ‘papa’ of ‘mama’ mag wonen. Het kind wordt dus zonder de andere ouder er wat te zeggen over heeft, weggehaald bij de overgebleven ouder. Het is toch raar dat je kind bij je weg wordt gehaald wanneer een ouder overlijdt.

Wanneer ze getrouwd zouden zijn zou het makkelijker zijn om te gaan adopteren maar ook wanneer een van de twee dan overlijdt zou het kind gewoon bij de ander mogen blijven wonen.

Ten tweede: Het homohuwelijk heeft positieve gevolgen op de economie

Je zal denken: wat heeft de economie met het homohuwelijk te maken? Maar toch best veel! Een land dat het recht van homoseksuelen om te trouwen erkent kan daar een groot economisch voordeel aan hebben.

Alle homofiele koppels die samenwonen en ook degenen die een partnerregistratie hebben, moeten, als de ene dood gaat, hoge erfenisrechten betalen. In huwelijken betaalt de persoon die overblijft zo’n 15% erfenisrechten aan de notaris. In tegen stelling tot mensen die alleen samenwonen, zij betalen 35% tot 50% aan erfenisrechten. Als homoseksuelen getrouwd zijn hoeven ze dus veel minder te betalen en kunnen ze de dingen waar ze aan gehecht zijn gewoon houden. Het zou oneerlijk zijn als deze mensen anders behandeld zouden worden alleen omdat zij zich meer aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht.

Ook zijn de extra trouwerijen een gouden business. In bijvoorbeeld alleen al New York levert de extra bruiloften het land zo’n 100 miljoen dollar op. Doordat het homohuwelijk wereldwijd gelegaliseerd zal worden, zal de huwelijksindustrie dus ook beter worden.

Het legaliseren van het homohuwelijk heeft dus niet alleen gevolgen voor de homo’s zelf, maar ook voor de huwelijksindustrie van een land.

Maar:  Het homohuwelijk is tegennatuurlijk

Veel mensen die tegen het homohuwelijk zijn, zijn dit omdat ze het onnatuurlijk vinden dat mannen op mannen vallen en vrouwen op vrouwen. Zij vinden dit ‘vies’. Zij vinden dat mannen met vrouwen moeten trouwen en andersom. Dit komt omdat Gods bedoeling was dat een man en een vrouw bij elkaar horen en niet een man en een man.  Daarom zijn vele mensen tegen het homohuwelijk omdat God het niet zo gewild heeft. De meeste gelovigen zijn het er mee eens dat homo’s nou eenmaal zo geboren zijn maar zij vinden wel dat zij dan geen relatie moeten nemen want God heeft daar het huwelijk  niet voor bedoelt.

Daarentegen zijn er wel meer dingen die in de bijbel staan waar mensen zich anno 2015 niet meer aan houden. Neem bijvoorbeeld seks voor het huwelijk, dit mag eigenlijk ook niet, maar houdt iedereen zich daar nog wel aan? Ook is dit best onlogisch omdat je nou eenmaal weet dat je op hetzelfde geslacht valt en waarom zou je dan niet gelukkig mogen worden met de liefde van je leven? Zou je dan voor altijd eenzaam moeten zijn omdat je nou eenmaal als homo geboren bent en dit liever niet wilt delen omdat God het niet zo bedoelt heeft?  Zo lijkt het een beetje alsof het geluk van de liefde alleen voor hetero’s bedoelt is.  En God heeft alle mensen geschapen en dus ook de homo’s.

Het betoog gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Daarentegen zijn er wel meer dingen die in de bijbel staan waar mensen zich anno 2015 niet meer aan houden. Neem bijvoorbeeld seks voor het huwelijk, dit mag eigenlijk ook niet, maar houdt iedereen zich daar nog wel aan? Ook is dit best onlogisch omdat je nou eenmaal weet dat je op hetzelfde geslacht valt en waarom zou je dan niet gelukkig mogen worden met de liefde van je leven? Zou je dan voor altijd eenzaam moeten zijn omdat je nou eenmaal als homo geboren bent en dit liever niet wilt delen omdat God het niet zo bedoelt heeft?  Zo lijkt het een beetje alsof het geluk van de liefde alleen voor hetero’s bedoelt is.  En God heeft alle mensen geschapen en dus ook de homo’s.

Ten slotte : Het homohuwelijk zal wereldwijd meer geaccepteerd worden.

In Europa hebben de meeste mensen nog niet echt de homoseksualiteit geaccepteerd , waardoor

veel jongeren die ontdekken dat ze homo of lesbisch zijn, zich schamen en het verzwijgen.  Het woord Homo wordt ook nog steeds veel als scheldwoord gebruikt en de meeste mensen vinden het nog steeds gek wanneer er iemand homo is. Maar hierdoor is het moeilijker om ervoor uit te komen om homo te zijn. Dit omdat je dan anders bent dan normaal. Iedereen kijkt anders naar je en het is zelfs moeilijker om een baan te krijgen. Hierdoor kunnen ze ook sneller depressief raken of andere psychische ziektes krijgen en zelfs zelfmoordneigingen krijgen, en alleen maar omdat ze niet kunnen uitkomen voor wie ze zijn.

Wanneer overal het homohuwelijk wordt ingesteld wordt het makkelijker om er voor uit te komen doordat iedereen het toch wat meer zal gaan accepteren en meer mensen ervoor uit durven te komen.

Er hoort niet denigrerend op homoseksuele mensen neer gekeken te worden. Er is de laatste tijd zoveel sprake over dat er minder discriminatie moet zijn in Nederland en dat iedereen gelijke rechten heeft. Maar over homohuwelijken gaan trouwambtenaren ineens wél moeilijk doen vanwege hun religie. Men bepaalt zelf op wie zij verliefd wordt en met wie zij willen trouwen en daarbij is de mening van een trouwambtenaar niet gevraagd. Wij zouden het toch ook niet leuk vinden als we verliefd zijn, en daarmee gepest worden? Dit is precies hetzelfde als bij hen. Als zij gelukkig zijn door met een man of een vrouw met een vrouw te trouwen, moet dat toch gewoon kunnen?

Veel homo’s voelen zich minder waard dan hetero’s omdat ze niet gelijke rechten hebben. Iedereen is veel bezig met iedereen is gelijk, iedereen heeft even veel recht. Maar dan bedoelen ze zwarte en blanke mensen.

Ook homo’s en hetero’s zouden dezelfde rechten moeten hebben wat niet het geval is. Want waarom zouden zij niet mogen trouwen? Omdat ze gelukkig zijn als homo en dat niet ‘normaal’ is? Je gunt hen toch net zoveel geluk als dat je jezelf gunt.

Kortom

Het opvoeden van kinderen gaat gemakkelijker voor homoseksuelen

Het homohuwelijk heeft positieve gevolgen op de economie

Iedereen heeft gelijke rechten

Dus vecht voor het homorecht!

REACTIES

C.

C.

Ik ben het hier heeeelemaal mee eens! Dit betoog is geweldig :) Super bedankt, je hebt me hier echt mee geholpen.

6 jaar geleden

J.

J.

hier heb echt niks aan, sorry maar heel slecht

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.