Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Afschaffen huiswerk

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 711 woorden
  • 5 maart 2007
  • 278 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
278 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Intro Ik kom om 1 uur thuis van school, de zon schijnt en ik heb om half 2 afgesproken om te gaan voetballen met een paar vrienden van school, maar dan komt mijn moeder binnen en vraagt of ik mijn huiswerk al heb gemaakt. Ik vertel dat ik het nog niet heb gedaan, en ik moet thuisblijven van mijn moeder om mijn huiswerk te maken. Wat ik hier duidelijk mee probeer te maken is dat jongeren eerst een hele dag op school zitten en daarna nog thuis huiswerk moeten maken. Hierdoor krijgen ze veel minder vrije tijd, wat tot stress kan zorgen
Ik ben dus voor deze stelling, dat huiswerk afgeschaft moet worden. Maar ik denk dat de meeste van jullie hier ook wel voor zijn. De mensen die er tegen zouden zijn, kunnen leraren zijn omdat ze dan niet aan de planning toekomen, en dan moeten we veel meer in de les doen. Maar hier tegenover staat weer dat dat de leerlingen het er daar wel voor over hebben, omdat ze dan geen huiswerk, en dus meer vrije tijd hebben.
Voorargumenten: 1) Vaak zie je dat scholieren hun huiswerk laten zitten, omdat ze geen tijd of geen zin hebben. Ze hebben een bijbaantje of een sport waar ze tijd vrij voor moeten maken. Als het huiswerk wordt afgeschaft en ze op school langer door moeten gaan hebben ze ook meer vrije tijd. Ook kunnen de leerlingen dan hulp krijgen van de docenten als ze iets niet snappen en op school hebben ze ook de benodigde materialen tot hun beschikking, zoals internet, encyclopedie, woordenboeken enzovoort. 2) Als de kinderen weten dat ze al het werk op school af moeten hebben, omdat ze anders niet weg mogen, werken ze natuurlijk harder om alles af te krijgen. Hier hebben leraren voordeel van. Want de kinderen werken dan harder in de klas. Ook zullen de kinderen beter gaan presteren, omdat ze beter leren en er harder voor werken. En dat vinden (de meeste) leraren ook leuker. 3) En mensen hebben vrije tijd nodig. Denk maar aan sport, meestal kom je daar niet aan toe met al het huiswerk. Ook moet je je sociale contacten onderhouden. Je slaapt ongeveer 8 uur per dag, en dat is rust. Maar in rust moeten ook variaties zitten zoals vermaak, sport enz. Na een hele dag op school, ga je lekker basketballen en daarna lekker slapen. Dan ben je echt klaar voor de volgende dag. Dus vrije tijd is lichamelijk en geestelijk goed. 4) ‘Een boekentas mag slechts 10% wegen van het lichaamsgewicht van een leerling. Maar 47% van de kinderen in het eerste en tweede jaar hebben een te zware boekentas. En te zware boekentassen hebben als gevolg rugklachten. Dus als je huiswerk afschaft ben je af van al die tassen, want dan kun je je boeken op school laten liggen in bvb je kluisje. Vaak hoor je ouders zeggen: mijn zoon lijkt wel een ezel. En dan hebben ze groot gelijk volgens mij. 5) Ook is er bewezen dat de Nederlandse jeugd de laatste jaren dik is. Daarom is vrije tijd ook gunstig ze kunnen dan lekker gaan voetballen en zo verbrand je weer vet en calorieën/ Maar een tegenargument zou kunnen zijn dat ze dan ook meer gym uren op school zouden kunnen maken. Tegenargumenten 1) In het 2de voorargument vertelde ik dat je de leerlingen een uur langer op school moet laten zitten om daar hun huiswerk te maken maar als je een leerlaar voor de klas laat staan kan niet alles uitleggen hij-zij kan niet van alle vakken alles weten en het kost de school geld om een leerlaar een uur langer te laten doorwerken en een leerlaar kan door zo veel uren ook overstresst raken. 2) Op de middelbare school moeten de leerlingen zelfstandig worden en dus moeten ze hun huiswerk kunnen inplannen. Door die inplannen kunnen ze tijd vrijmaken om te andere leuke dingen te doen. Slot IUk ben dus voor dat het huiswerk afgeschaft moet worden omdat: 1= kinderen hun huiswerk toch wel laten zitten
2= ze kunnen ook een uurtje langer op school blijven
3=je ook vrije tijd nodig hebt
4=boekentas is te zwaar
5=door het huiswerk blijven kinderen thuis en kunnen ze niet sporten
Ik hoop dat ik jullie heb overtuigt van de stelling huiswerk moet worden afgeschaft dit was mijn betoog.

REACTIES

N.

N.

ik vind dat huiswerk afgeschaft moet worden want het is te veel moeite

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.