Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


 

Abortus

Wat is abortus?

Een abortus is een ingreep die wordt uitgevoerd met als doel de zwangerschap te verbreken. Vrouwen die voor een abortus kiezen zijn meestal ongewenst zwanger (electieve abortus), maar er kunnen medische overwegingen meespelen in de uitvoering tot abortus (therapeutische abortus).

Abortus is legaal in Nederland sinds 1 mei 1984 daarvoor was het altijd illegaal. er worden in Nederland 32 duizend abortussen per jaar gepleegd.

Dat is 10 % Van alle zwangerschappen.

Het grootste aantal abortussen word gepleegd omdat: er niet genoeg geld is, de vrouw geen kinderen wil of omdat het gezin al compleet is.

Minder dan 1% van de abortussen heeft met veerkrachtig te maken.

je abortus pleegt word de kans ook groter dat je nooit meer kinderen kan krijgen of dat je volgende kind veel te vroeg geboren word. Ook kan de moeder ernstige bloedingen krijgen.

Abortusklinieken geven de vrouwen ook vaak niet alle informatie over de behandeling omdat dit als zo schokkend kan worden ervaren dat de vrouw afhaakt.

En dat willen ze niet want ze willen wel gewoon hun centjes blijven verdienen.

 Er zijn meerdere abortus technieken. Ik ga er nu 3 laten zien.

1.      Zuigcurettage: dit is letterlijk het uit de baarmoeder zuigen van de baby.

2.      Prostaglandine: de vrouw slikt de abortuspil of de arts maakt het vrucht vlies stuk zodat het vruchtwater wegloopt en geeft de moeder dan weeën opwekkende prostaglandinen zodat de moeder een doodde baby baart.

3.      Dilatatie: de arts trekt met een instrument de voeten van de  baby uit de baarmoeder en schraapt dan de rest weg vervolgens snijd hem in stukjes zodat hij dan sterft. De verpleegkundige moet dan de stukjes baby bij elkaar leggen en kijken of er niks is achtergebleven.kan tot de 24e week zwangerschap abortus plegen.

Dat betekent dat alle kinderen links van de rode lijn geaborteerd mogen worden.

Vanaf 6 weken klopt het hartje en dus het dus al leven.

Vanaf 12 weken ziet het er al echt uit als een klein minimensje met alles erop en eraan.

Ook al deze kinderen mogen volgens de abortuswet vermoord worden.

Het is wel eens gebeurd dat een verpleegster in het ziekenhuis 12 pasgeboren baby’s om het leven heeft gebracht. Ze heeft hier een gevangenisstraf van 23 jaar voor gekregen.

Dit snap ik niet ik bedoel er worden toch 32 duizend kinderen per jaar vermoord.

Wat maken die 12 kinderen er bij dan nog uit?

Om nog even teruggekomen op deze foto. Hier staat dus dat de eerste vorm van abortus er voor is als de vrouw ongewenst zwager is. Met andere woorden dat het per ongelijk ging.

Maar een kind krijg je niet per ongelijk.

Je raakt zwanger door geslachtsgemeenschap.

En geslachtsgemeenschap is een overdachte keuze. Daar kies je voor.

En je weet dat er altijd een kans is om zwanger te raken.

En om die zwangerschap Dan zomaar op te zeggen vind ik dan nogal zwak.

Je kiest er zelf voor. Dan moet je ook met de gevolgen leren leven.

Er zijn wel eens mensen die mij dwars zitten. Maar die ruim ik dan toch ook niet uit de weg.

En dit gaat niet eens over gewoon een random persoon die je niet mag. Dat gaat nog wel over je bloedeigen kind Wat je maar even weg laat snijden omdat anders je toekomst kapot gaat die je waarschijnlijk niet eens meer hebt omdat je je eigen kind gedood hebt.

Abortus is heel egoïstisch je denkt alleen maar aan jezelf:

Want anders kan ik niet meer naar school.

En dan krijg ik nooit een baan en mooi huis. Dus dan maak ik mijn kind maar dood dan zijn we daar ook weer van af. Kan ik tenminste later lekker centjes verdienen.

Veel ouders komen er als het al telaat is achter wat ze hebben gedaan.

Dit eindig vaak in kapotte relaties en zelfmoordneigingen.

leest hier ook dat er abortus is voor medische redenen. Je kan hierbij denken aan een vrouw die in het ergste geval aan de zwangerschap zal sterven. In dit geval vind ik dat er over gepraat mag worden. al helemaal als het kind en de moeder aan de zwangerschap overlijden.

Ook vind ik abortus erg gemeen tegenover ouders die hellemaal geen kinderen kunnen krijgen. Als je dat kind dan perse niet wil hebben laat het dan adopteren.

Je zou kunnen zeggen: maar het is toch je eigen keus het zit in jouw buik dus als jij het weg wilt halen mag dat toch gewoon. Dat vind ik ten eerste fout het gaat hier niet om een telefoon abonnement wat je opzegt maar om het leven van een kind. Dat kind kan er ook niks aan doen.

 

 
 

 

 

 

 

Maar wat dan als je verkracht bent. Dan mag het toch want dan was het geen keuze en elke keer als je naar dat kind kijkt denkt je terug aan de verkrachting. Maar wisten jullie wel dat het bijna onmogelijk is om tijdens een verkrachting zwanger te raken. Een vrouw kan maar een keer in de maand bevrucht worden en dan moet het wel heel toevallig zijn dat je precies dan verkracht word.

Het komt dus bijna nooit voor, maar wat als het nou wel voor komt.

Verkrachting is een verschrikkelijke ervaring maar abortus is dat ook.

een kind kan juist ook heel veel troost brengen na een verkrachting.

En een abortus kan het verdriet juist alleen maar erger maken.

Je hebt ook nog gevallen waarin de dokter zegt dat het kind met het syndroom van down word geboren en dat mensen dan abortus pleegden. Of dat ze zijden dat het kind het waarschijnlijk niet zou overleven. Nou het probleem is dat dat maar een hypothese is de dokter weet het nooit zeker. Er zijn ook genoeg gevallen geweest dat het kind gewoon gezond en wel werd geboren.

En mongooltjes hebben ook gewoon recht op bestaan.

Maar een van de grootste vragen is dat kind dat klompje met cellen nou wel of geen levend wezen.

Daar heb ik een filmpje van gevoden. https://www.youtube.com/watch?v=FD9Z2rxGbw0

Nu ben ik op het einde gekomen van mijn betoog en heb ik nog een vraag voor jullie.

Is abortus moord?

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Dikke boktor

Dikke boktor

ik wil graag een medium cola

2 jaar geleden