Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Is het gebruik van anticonceptie een vrije keuze?

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 489 woorden
  • 30 oktober 2006
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Condooms Verboden?? Het Vaticaan onder paus Johannes Paulus kwam met de ideeën om condooms af te schaffen. Zijn opvolger paus Benedictus denkt er nog zo over, maar, zo zeggen de geruchten; er zouden wel condooms gebuikt mogen worden op één voorwaarde. En die voorwaarde is dat het alleen mag als een van de twee personen, over allebei, aids hebben. Alleen dan zou het mogen volgens het Vaticaan. Het Vaticaan preekt voor de schoonheid van het leven, daar hoort aids niet bij vinden de voorstanders van de uitzondering. Vooral in Afrika zou het helpen om aids tegen te gaan, veel Afrikanen zijn erg gelovig en doen vrijwel alles wat er wordt voorgedragen door het Vaticaan, omdat er al zoveel aids hoedt, zou het verboden van een condoom wel heel stom zijn. Vooral ook het verbieden van seks door minderjarigen, alleen voor het genot, moet volgens het Vaticaan verboden worden. Seks is een manier van voortplanten, niet om plezier te hebben. Daar gaat deze stelling over. Over condooms, of ze nu wel of niet mogen worden gebruikt. En heeft het Vaticaan daar iets over te zeggen. De stelling is: “Condooms moeten verboden worden” Ik persoonlijk ben tegen de stelling, gewoon omdat je het niet kunt maken om de condoom te verbieden. Als je daaraan begint komen er alleen maar meer problemen van. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer tienerzwangerschappen, jongeren doen toch wel aan seks, met of zonder condoom. Je kunt de drang van de natuur niet tegenhouden. Men zegt dan dat de jeugd dan nog wel een paar jaar wacht met seks, dat ze pas seks gaan hebben als ze toe zijn aan kinderen. Mooi niet dus, er zullen er misschien enkelen bijzijn, maar veel zullen het er echt niet zijn. Ook komen er veel meer mensen met geslachtsziektes. Zonder condoom ben je niet beschermt tegen aids en andere soa’s. Dus als het Vaticaan de condoom wil gaan verbieden zullen er veel meer mensen sterven en/of lijden aan deze geslachtsziektes. Al met al is het gewoon onverantwoordelijk om het te weigeren. Daarom moet het dan ook nooit van z’n leven gebeuren dat het wordt verboden! En als je dan echt christen bent in hart en nieren, en je wilt echt geen condoom gebruiken, dan wacht je maar. Want daar zijn christenen voor, geen seks voor het huwelijk. Maar ben je dan nog zo stom om dat niet te doen, dan bid maar tot God dat je geen geslachtsziektes krijgt en ga maar rustig je gang. Het Vaticaan wil alleen maar aandacht, en ze meoten zich maar bezighouden met andere dingen, maar niet met dingen zoals condooms, of ze nu wel of niet verboden moeten worden. Je hebt zelf de keuze, en je lichaam is van jezelf dus moet je er ook mee kunnen doen wat je zelf wilt. En wil je jezelf beschermen tegen allerlei ziektes, ongewenste kinderen of zwangere tieners, dan moet je een condoom gebruiken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.