Ajax capetown

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 731 woorden
  • 26 februari 2004
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
35 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Voorwoord: Eigenlijk interesseert de sport voetbal mij helemaal niet zo. Alleen het Nederlands elftal is waar ik wel eens naar kijk! Toch vond ik dit artikel toen ik het zag meteen wel interessant uitzien. Dit komt niet doordat het om de sport voetbal gaat maar meer om het alles erom heen. Kaapstad is toch niet zomaar te rijden. Ik vond het heel apart om te lezen dat een club als Ajax Nederland zo’n club in een hele andere cultuur en andere bevolking wil steunen en sponsoren. Dat is waarom ik dit artikel ga betogen. Het artikel gaat min of meer over de voetbaltalenten die er in Zuid- Afrika zijn. Een aantal talenten die eerst in Zuid-Afrika speelde, spelen nu bij Ajax Amsterdam, en dat zegt niet zomaar iets! Het betekent dat ze echt goed zijn, want anders zal Ajax Amsterdam je echt nooit kopen. Het gaat slechts om één speler in de 2 à 3 jaar maar dat is toch wel heel wat! Ajax Amsterdam is de grote sponsor van Ajax kaapstad, zij hebben 51% van de aandelen van deze club. De voetbalsport is voor de jeugd in Zuid-Afrika een licht in de duisternis omdat ze weten dat ze anders in armoede blijven leven, en hierdoor misschien een leven kunnen opbouwen. Dit sprak mij ontzettend aan, vooral omdat het juist niet alleen maar gaat over sport maar ook over de armoede die daar heerst en dat, dat de ondertoon van dit artikel geworden is. Vandaar dat ik dit artikel heb uitgekozen.

Mijn mening over dit artikel: In dit artikel wordt een hele boel duidelijk gemaakt. Dit waren dingen die voor mij nog niet duidelijk waren. Beter gezegd waar ik nog helemaal niks vanaf wist. Ik wist niet van het bestaan van Ajax Kaapstad af. Ik vind het heel goed van Nederland dat ze zo’n club als deze willen sponsoren. Ze hebben 51% van alle aandelen van deze club, en dat doen ze echt niet zomaar. Dit is ook niet alleen omdat ze daar nog wel een goede speler vandaan kunnen halen, maar natuurlijk ook voor andere doeleinden. Een van deze doeleinden is bijvoorbeeld dat ze er goedkoper grondstoffen vandaan kunnen halen als ze een goede band hebben met zo’n land(Zuid-Afrika) of beter gezegd zo’n stad als Kaapstad. Ik vind het heel goed dat ze erin spenderen vooral omdat ze er daar zelf geen geld voor hebben. Die mensen daar zullen net zo goed kunnen voetballen als mensen hier, er lopen daar net zo goed talenten rond, en die moeten zich ook kunnen uitten. Ik vind dat je een talent niet verscholen moet houden maar het moet uiten en met zoiets kan dat dus. Aangezien er in die landen nauwelijks een toekomst is op te bouwen omdat iedereen er zo ontzettend arm is, vind ik dit een goede kans. Iedereen probeert het en heeft er ook recht op het te proberen. Je weet maar nooit. Ook dat een club als Ajax Kaapstad al 4 jaar bestaat zegt iets over de wilskracht van de zuid afrikanen. Ze willen hun club echt niet opgeven en zijn helemaal fan van de Nederlandse Ajax. Als er af en toe een speler van de nederlandsse Ajax daar naar toe gaat zijn de spelers echt helemaal ontroerd. Dat is toch een mooi gezicht. Maar ook als speler van Ajax Nederland lijkt me dat geweldig. Dan heb je er toch wle wat geld voor over. De topclubs in de hele wereld hebben toch geldgenoeg en daar hoort Nederland eveneens onder. Ook vind ik heel goed aan deze club dat ze niet alleen spelen voor de sport zeg maar. Ze spelen voor het sociale leven. Dat merk je vooral aan dit feit. Als er in 1 wedstrijd door dezelfde speler 3 of meer goals gemaakt worden schenkt hun sponsor Total ongeveer 1000 euro aan het goede doel, bijvoorbeeld voor een kindertehuis. Als een club zo kan leven is dat toch fantastisch. De spelers van deze club zijn ook allemaal ontzettend gemotiveerd, dat hoef je van de Ajax in Nederland echt niet altijd te verwachten en laat staan van Oranje. Maar hier is ook een duidelijk benoembare reden voor. Ze willen weg uit hun armoedige land naar een welontwikkeld land, en dit is gewoon een goede kans daarvoor. Ze willen allemaal dolgraag die ene speler zijn die in 3 jaar naar Nederland kan omdat hij goed genoeg is. Ze kunnen dan hier een nieuw leven opbouwen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.