Opdracht 11: Vreemdelingenhaat, opdracht 21: Stress in de Toetsweken

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Beschouwing door een scholier
  • Klas onbekend | 343 woorden
  • 28 augustus 2008
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Beschouwing opdracht 11
Vreemdelingenhaat.


Er zijn vele mensen die een hekel aan vreemdelingen hebben. Neem nou de EU. Waarom mag Turkije niet in de EU? Dat zijn vragen wat misschien wel met de vreemdelingenhaat te maken kan hebben. Natuurlijk is het makkelijk om dat als oorzaak te geven als je eigenlijk niet precies weet wat er aan de hand is. Men moet ophouden met het beoordelen van onbekenden.
Inmiddels is het een probleem geworden. Niet alleen voor de buitenlanders zelf maar ook voor de Nederlanders. Er moet een oplossing voor komen. De vreemdelingen kunnen in de eerste plaats zich aanpassen aan de cultuur waarin ze komen te leven.

De oorzaak van die vreemdelingenhaat is natuurlijk ook een beetje af te leiden aan de Duitsers die in Nederland Duits blijven praten, terwijl wij daar onze eigen taal niet mogen spreken. Dan is het gevolg natuurlijk ook zeer logisch. Vooroordelen over de vreemdelingen weten mensen ook snel te geven terwijl dat eigenlijk onterecht is.

Alinea 1 is het probleem
Alinea 2 is de oorzaak
Alinea 3 is het gevolg
Alinea 4 geeft tenslotte de oplossingen.

Beschouwing opdracht 21

Stress in de Toetsweken.

Is stress en spanning in de toetsweken normaal?
Je kunt er over twisten maar stress lijkt mij wel gezond voor een toetsweek.
De spanning die er ontstaat voor een toets. Je hebt wel goed geleerd maar of je de toets goed maakt is nog maar de vraag. Bij mij is Engels altijd de meeste zenuwen. Ik ben zeer slecht in Engels en dan is het altijd een lastige toets om er voor te leren.

Natuurlijk kun je met deze spanning wel gewoon werken maar toch heb je knikkende knieën.
Bovendien kan het zeer lastig zijn voor andere toetskandidaten omdat je met je vingers op de tafel tikt of andere zenuwtrekjes maakt. De vraag is natuurlijk wat je kunt doen aan de zenuwen. Dus we moeten misschien wel een goede oplossing qua medicijn vinden om de meeste zenuwen in bedwang te houden. Onze vraag van vandaag klinkt: Wat doen we aan onze zenuwen en knikkende knieën tijdens een toets of examen?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.