Begrippen

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Begrippenlijst door een scholier
  • Klas onbekend | 229 woorden
  • 4 november 2001
  • 289 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
289 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Begrippenlijst:

Abstract: zonder herkenbare voorstelling
Abstract expressionisme: stroming in de 20ste eeuwse kunst waarbij de kunstenaars hun gevoelens uitdrukken in abstracte kunstwerken. Abstraheren: abstract maken, iets zo weergeven dat het resultaat geen herkenbare voorstelling is. Action painting: schilderkunst waarin de bewegingen van de schilder nog te herkennen zijn. De actie van de kunstenaar is in het kunstwerk te zien
Aquarel: schildering met doorzichtige waterverf
Beeldende middelen: de middelen die worden gebruikt om een beeldend werkstuk te maken. Constructie: manier waarop de verschillende delen van een werkstuk aan elkaar zitten. Construeren: een werkstuk maken door verschillende delen aan elkaar vast te maken. Dekkend: niet doorzichtig. De kleur dekt de achtergrond af. Geometrische abstractie: abstracte kunst met geometrische vormen. Geometrische vorm: meetkundige vorm, zoals een rechthoek. Gesloten vorm: dichte vorm. Halfabstract: abstract lijkend, maar er is wel een voorstelling herkenbaar. Horizontaal: evenwijdig aan de horizon. Maquette: model in het klein: schaalmodel. Open vorm: vorm met gaten of openingen. Organische vorm: vorm die doet denken aan dingen uit de natuur, zoals keien of planten. Primaire kleuren: de kleuren rood, geel en blauw: de basiskleuren. Restaureren: repareren van een kunstwerk. Ruimtewerking: indruk van ruimte die een werkstuk maakt. Secundaire kleuren: kleuren die ontstaan door twee primaire kleuren: oranje, groen en paars. Transparant: doorzichtig, doorschijnend. De ondergrond is nog door de kleur te zien. Verticaal: loodrecht, van boven naar beneden. Vormcontrast: tegenstelling tussen vormsoorten.

REACTIES

K.

K.

Hoi Danny,
K heb een vraagje:
Wat bedoel je bij: Vormcontrast: tegenstelling tussen vormsoorten.
Gr,
Coby

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.