Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!


Nieuwe tijgers = Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Hongkong, vanwege hun snelle economische groei.
Global shift = het verschuiven van het economische zwaartepunt in de wereld.
NIL = nieuw industrieland.
NIC = newly industrialized country.
Multinationale onderneming = bedrijven met vestigingen in verschillende landen, bijv. McDonald’s.
Multinational = bedrijven met vestigingen in verschillende landen.
Globalisering = het steeds doorgaande proces van internationale uitwisseling van geld, goederen en ideeën (=hetzelfde als mondialisering).
Mondialisering = het steeds doorgaande proces van internationale uitwisseling van geld, goederen en ideeën (=hetzelfde als globalisering).


Internationale arbeidsverdeling = het maken van allerlei onderdelen in verschillende landen, in één land wordt alles in elkaar gezet.
Regionale specialisatie = een land of een gebied zou zich toeleggen op die producten en diensten die het in vergelijking met andere producten/ diensten het goedkoopst kan maken.
Communisme = een economisch systeem waarbij de productie centraal geleid wordt door de staat.
Kapitalisme = een economisch systeem waarbij de productie geleid wordt door particuliere ondernemers (=hetzelfde als vrijemarkteconomie)
Vrijemarkteconomie = een economisch systeem waarbij de productie geleid wordt door particuliere ondernemers (=hetzelfde als kapitalisme)
Vestigingsplaats = plaats waar een winkel zich heeft gevestigd.
Ontwikkelingspeil = de ontwikkeling van een land op een bepaald moment.
Ontwikkelde landen = ‘rijke’ landen.
Ontwikkelingslanden = arme landen.REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.