Architectuur

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Architectuurverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1516 woorden
  • 17 november 2014
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Informatie over het gebouw naar keuze

- Wie is de architect?

            - Uit welk jaar komt het gebouw?

            - Hoe zien de het gebouw naar keuze er uit? Beschrijf wat je ziet.

            - Wat is je eerste indruk van dit gebouw naar keuze?

            - Wat kan je nog meer vertellen over het gebouw naar keuze?

Er zijn veel architecten door de jaren heen geweest.

De ontwerpen stamde af van de architect Ernest Groosman en die in samenwerking was met het architectenbureau Pinnoo & Van der stoep.                                           Ze werkten in de jaren 60 al aan de ontwerpen.                                                         Het gebouw was in 1970 af en werd toen in gebruik genomen.                                   15 januari 1970 werd het gebouw officieel geopend door prins Claus.                      Het was toen de grootste overdekte sporthal van Nederland met als afmetingen 100 bij 102 meter.                                                                                                            Ahoy is nog steeds 1 van de grootste evenementencomplex van Nederland.                                  Het gebouw is ook meerdere malen gerenoveerd en verbouwd.                              Het werd vroeger ontworpen als overdekte wieler en ijs baan.                                 Begin de jaren 90 kreeg het hele gebouw een verbouwing en werd het gerenoveerd. Toen werd de wielerbaan weggehaald.                                                                                  Het gebouw word nu gebruikt voor inboorsportevenementen ,beurzen , tentoonstellingen ,concerten en congressen.                                                               Er worden ook vaak exposities gegeven die ruimtes zijn ongeveer 4000 tot 5000 vierkante meter en verdeeld in 6 hallen.                                                               Tussen 1995 en 1998 werd Ahoy weer gerenoveerd en de architect was Benthem Crouwel en hij was in samenwerking met Kraaijvanger Urbis en dat was een architectenbureau.                                                                                                                     In deze verbouwing kregen medewerkers van Ahoy een kantoorgebouw aan de achterkant van de Ahoy.                                                                                                               Ook werden er meer parkeerplaatsen gemaakt 16000 parkeerplaatsen.                 Van 2007 tot 2011 werd de grote sportzaal gerenoveerd en gemoderniseerd.                       Er konden eerst 5000 mensen in en nu ongeveer 15000 dat is dus 3 keer zoveel

Het gebouw ziet er heel groot en modern uit.                                                                      Vooral door het lichtgevende bord boven op het gebouw en natuurlijk de fantastische entree.                                                                                                                              Het gebouw heeft veel ingangen..

.

.

3. Vertel iets over het gebouw naar keuze

- Waarom is het gemaakt, wat was de opdracht?

- In welke stijl is het gebouw gemaakt. Waar kan je dat aan zien? Wat valt op?

- Wat vind je er zelf van? Vind je het mooi, of juist lelijk? Waarom?

- Zijn er nog meer dingen die interessant zijn om te vertellen die te maken

  hebben met het gebouw?

4. Welke materialen zijn er gebruikt.

- Hoe ziet het gebouw naar keuze eruit? Probeer te omschrijven wat je ziet. Is 

  het strak, of juist met organische vormen? (maak gebruik van foto’s)

- Met welke materialen is er gewerkt? En hoe is er met die materialen 

  gewerkt? (bijvoorbeeld bakstenen, natuursteen, beton, staal, hout, glas) Of

  zijn er misschien ook (gekke) combinaties gemaakt?

- Wat maakt het gebouw naar keuze zo bijzonder?

REACTIES

J.

J.

slecht!!!!!!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.