Samen met onze partner #UseTheNews doen we onderzoek naar de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Geef jouw mening en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed!

Tatjanisering van nederland

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • Klas onbekend | 398 woorden
  • 9 mei 2002
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Durf jij de uitdaging aan?

Ben jij tussen de 17-30 jaar en wil je kennismaken met Defensie en een bijdrage leveren aan de samenleving? Tijdens de MDT Missie van het Ministerie van Defensie en Stichting TijdVoorActie zet je jezelf 80 uur in voor zelfontwikkeling, maatschappelijke impact én teamwork. Meer weten? 

Check de video
Over de „Tatjanisering“ Ik las kort geleden het artikel: “De Tatjanisering van Nederland” in Blik Open, n° 52, september 1997. Ik las het daarna nog een keer, en om er zeker van te zijn dat ik het goed verstaan had, nog een keer. In de tekst tekst zegt Frits Broekman dat er langs openbare wegen en in tijdschriften veel te veel blote mensen staan. Hij vindt het bovendien schandalig dat er op televisie zo veel programma’s over seksaan wezig zijn: erotische thrillers zijn volgens hem iedere dag te zien en ook in praatshows gaar het vaak over seks. Hij vraagt zich af of we in Nederland niet een beetje doorgeslagen met onze seksuele vrijheid zijn. Ook vraagt hij zich af of seksueel misbruik en geweld niet bevorderd worden door zo veel aandacht voor seks. Ik vraag me af wat de heer Frits Broekman tegen seks heeft... Ik vind dat seks een doodgewoon deel van ons leven is en ik heb er niks op tegen dat er erotische thrillers ’s avonds op televisie komen, of dat er in talkshows over seks gesproken wordt, de mensen kiezen er toch zelf voor naar die programma’s te gaan? Kijkers zijn toch ook niet gedwongen naar deze programma’s te kijken. Er is altijd alternatief. Of niet soms? En dat verhaal over geweld en seksueel misbruik die bevorderd worden door te veel aandacht aan seks (!!!), vond ik echt flauwekul. Moet de hele bevolking van Nederland soms doen alsof seks niet bestaat? Als dat zo zou zijn, zouden er volgens mij veel meer gevallen van seksueel misbruik voor komen, en nog veel meer onaangegeven verkrachtingen, omdat seks dan alweer een taboe zou worden, waarover nauwelijks gepraat zou worden. En o, ja: Wat heeft geweld met seks te maken? Meneer Frits, zouden er volgens u minder inbraken en moorden zijn, als seks genegeerd werd? Volgens mij niet... Waar ik het wel met meneer Frits Broekman eens ben, zijn de grote reclame-posters langs wegen. Mij hinderen ze niet, maar ik kan best begrijpen dat ze iemand anders wel hinderen. Immers vinden sommigen nog altijd dat seks een taboe is. Volgens mij zou iemend die geen seks wil zien, gewoon niet moeten kijken. Een oplossing zou zijn de seks op televisie of in kranten te laten staan, maar er meer alternatief bij te doen. (volgens mij is er genoeg alternatief, maar niet iedereen is er mee eens...)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.