Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Hoofdstuk 2: Spelling

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas vwo | 172 woorden
  • 14 september 2014
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Opdracht 17

1 adolescent
2 althans

3 begrafenis
4 begroeiing
5 carrière
6 dichtstbijzijnde
7 eczeem
8 gewelddadig
9 hardnekkig
10 manoeuvreren
11 nochtans
12 practicum
13 recensie
14 represailles
15 toentertijd

Opdracht 18

1 accommodatie
2 agressie
3 begroeiing
4 debacle
5 gerechtelijk
6 liniaal
7 millimeter
8 namelijk
9 onverbiddelijk
10 parallellen
11 product
12 racisme
13 staatsiebezoek
14 toernooi

Opdracht 20

1 ‘Op het vwo had ik bij biologie vaak practicum’, zei onze docent Frans, meneer Van den Broek. ‘Toentertijd moest je namelijk onder de microscoop insecten observeren.’
2 Kwam de koningin voor het staatsieportret aanrijden in haar luxueuze slee, of gebruikt deze adellijke dame die het laatste decennium alleen nog maar voor begrafenissen?
3 De Zuid-Hollandse deelnemers aan het toernooi vreesden enigszins voor een debacle en tekenden protest aan tegen de reglementen; niettemin was de scheidsrechter onverbiddelijk: de spelregels bleven ongewijzigd.
4 'Vind jij een racistische opmerking een excuus voor zulk agressief gedrag?’ vroeg de directrice, die onderwijl nadacht over mogelijke represailles.
5 Door te barbecueën met de burgemeester en vertegenwoordigers van de rechterlijke macht probeerde de directeur de slechte financiële positie van het bedrijf te maskeren om zo een faillissement af te wenden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.