Les 1

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas havo | 586 woorden
  • 15 februari 2009
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Les 1
1. Nee.
2. (niet van toepassing)
3. Ze brengen andere dingen aan de orde, dingen die zij spannender of belangrijker vinden voor de lezer. Bijvoorbeeld: Franse en Duitse misdaadliteratuur leggen het accent op het psychologische aspect.
4. Detective: film of verhaal waarin een misdaad wordt opgelost (vaak een moord)
Thriller: film of verhaal dat vol zit met lokale spanningselementen
Krimi: Politiefilm of politieroman
Intrige: Verwikkeling van een roman
Plot: Verloop (verwikkeling) van een verhaal of film
Retrospectieve spanning: Terugblikgevende spanning
Prospectieve spanning: Vooruitgevende blikken
Deductiemethode: Methode met verhaal dat is gebaseerd op de waarheid
Forensisch onderzoek: Medisch onderzoek in een strafzaak
DNA-onderzoek: Onderzoek naar erfelijke eigenschappen
5. Sir Arthur Conan Doyle is vooral bekend om zijn verhalen over de briljante detective Sherlock Holmes en zijn helper Dr. Watson. Ook zijn boek The Lost World geniet tegenwoordig nog enige bekendheid, ook al omdat het enige malen verfilmd is. Minder bekend zijn, zijn historische romans, The White Company, Sir Nigel, Micah Clarke, Uncle Bernac, The Refugees, en The Great Shadow.
Friedrich Dürrenmatt is op 5 januari 1921 geboren. († 1990) Omdat hij zich voor literatuur en filosofie interesseert, laat hij zich in 1941 inschrijven aan de universiteit van Zürich en daarna in Bern. In 1943 levert hij reeds zijn eerste pennenvruchten: een nooit gespeelde "Komödie" en twee prozawerkjes: "Weihnacht" en "Der Folterknecht". Hij schrijft diverse luisterspelen en romans zoals "Der Verdacht", "Der Richter und sein Henker" en "Das Versprechen", dat pas in 1971 definitieve vorm gaat krijgen in "Der Sturz". Hij werkte ook mee aan tv-bewerkingen van zijn oeuvre zoals bijvoorbeeld "Der Richter und sein Henker" en aan het draaiboek van de film "Es geschah am helllichten Tag".
Tim Krabbé (Amsterdam 1943), maakte in 1967 zijn romandebuut met De werkelijke moord op Kitty Duisenberg. Dat boek is nooit herdrukt en nu vrijwel onbereikbaar geworden. Zijn grote succes is wel de roman Het gouden ei. Een boek dat tallozen hebben gelezen, vooral scholieren en dat maar liefst tweemaal is verfilmd. Het gouden ei is interessant van vertelstructuur: er is sprake van een zogenaamde auctoriale verteltrant waarbij het verhaal door verschillende personen wordt ontvouwd. Autobiografisch is het verslag van een wielerwedstrijd in De renner (1978). Zijn roman Het gouden ei (1984) werd in 1988 verfilmd . (Spoorloos; Amerikaanse versie The Vanishing, 1993). Verder verschenen van hem De matador (1991); Vertraging (1994; Gouden Strop); De paardentekenaar (1995); De grot (1997).
6. Ze wil een sleutelhanger, met de letter R erop, voor Rex kopen.
7. regel 39 t/m 43 → Het leek… …te zeggen regel 73 t/m 79 → half tegen……steegje stond regel 93 t/m 100 →pardon een… …bank omlaag
8. De man opende de deur van de auto en draaide een fles open en deed wat erin zat op een doek, wat hij in zijn hand had en drukte dat enkele seconde later in haar gezicht. De jonge vrouw zakte in elkaar en de man reed snel weg de autoroute op richting Du Soleil.
9. Ontvoering op parkeerplaats
Op een vreemde wijze is er een jonge vrouw ontvoerd op een parkeerplaats. Volgens getuigen bleek dat ze eerst in het winkelcentrum een blikje drinken had gekocht en even naar de wc was geweest. Daarna liep ze met een man mee naar zijn auto. De auto had er een aanhangwagen achter hangen en daar stond ze eerst bij. Ze leek daar wel naar iets te zoeken. De man wees toen naar de achterbank en toen liep de jonge vrouw naar de andere kant van de auto en stapte achterin de man pakte vervolgens een fles en druppelde daaruit een beetje op een doek en vervolgens drukte hij die tegen haar gezicht. En zij zakte in elkaar. De man reed toen weg de autoroute op richting Du Soleil.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.