Van Gogh Museum

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 5e klas vwo | 287 woorden
  • 31 december 2003
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
16 keer beoordeeld

2. - Discipline: museum/tentoonstelling/kunst.
– Museum: Van Gogh museum
– Object: ‘De schovenbinder’ (schilderij).
– Maker: Vincent van Gogh.
– Plaats: Van Gogh museum Amsterdam.
– Datum: Dinsdag 22 oktober 2002. (’s middags)

3. Ik heb het object met school gezien tijdens de excursie van beeldende vorming van de bovenbouw.

4. Dit verslag is gemaakt op woensdag 30 oktober 2002.


5. Het van Gogh museum bestaat uit verschillende afdelingen. We zijn eerst naar de filmruimte gegaan, om een film te zien over Vincent van Gogh. Er was een expositie van ‘American Beauty’. Daarnaast is er natuurlijk de vaste collectie Van Goghs en de 19e eeuwse schilderkunst. Het gebouw is erg mooi, met veel glazen wanden.

6. De afmetingen van het schilderij zijn 44,5 bij 32 cm. Het onderwerp is de schovenbinder. De compositie is dynamisch en diagonaal. De gebruikte kleuren zijn geel en blauwtinten. (natuurlijke kleuren van het voorwerp)

7. Vincent van Gogh leefde van 1853 tot 1890. Hij is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Hij heeft veel schilderijen gemaakt, soms wel 3 per dag. Van Gogh was een eenzame man met weinig vrienden, zijn schilderijen en brieven waren zijn enige uitlaatklep voor zijn gevoelens.
Vele kunstenaars hebben hun schilderijen gebaseerd op Van Gogh. Van Gogh’s grote voorbeeld was Millet. (De schovenbinder is ook naar Millet gemaakt.)

8. De tentoonstelling van Van Gogh vond ik niet heel erg interessant. Wel was de American Beauty expositie erg indrukwekkend. Het object dat ik heb uitgekozen spreekt me aan omdat je ondanks dat er geen duidelijke lijnen enz. zijn aangegeven, je toch duidelijk kunt zien wat het voorstelt. Ook de schildertechniek vind ik erg mooi.

9. Eigen werk, niet samengewerkt, gebruik gemaakt van het beeldende vorming verslag. De informatiebronnen die ik heb gebruikt zijn de folder van het museum en de video die we hebben gezien.

REACTIES

J.

J.

ik vind het echt een supper mooi verslag! je ben heel erg creatief.
ik denk dat je wel heel wat meer complementjes hebt gekregen ja ik vind het werkelijk stralent!
echt iets waarvan je zegt woow jij bent goed!
ken je de mop al van een moom zegt tegen de andere boe hahaha

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.