Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Opdrachtenblok 1 en 2

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas havo | 957 woorden
  • 24 maart 2010
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Dit zijn de 5 irritantste type leraren

Die ene docent die altijd met een koffieadem over je heen hangt tijdens de uitleg van een lastige wiskundeformule of de veel te jolige gymnast: sommige leraren lijken meer op karakters uit een sitcom dan op echte docenten. En de irritantste? Dat zijn deze 5 types 👇

Bekijk ze hier
Opdrachtenblok 2 – de stad in beeld en geluid
Opdracht 1

a. De stad als ontwerp: er is een spel van lijnen en vormen
(zelf plaatjes van internet plukken;-)

De stad is het ontwerp: de stad beeld een emotie uit

De stad is de achtergrond: iets anders is het onderwerp:

b. Bijvoorbeeld foto 25, die boten varen natuurlijk wel door, dus moet je snel een foto nemen.
Foto 22 moet ook snel zijn genomen van de meneer die voorbij loopt.
Foto 13,14,15 zijn ook snel genomen omdat het beeld er niet blijft staan.

Opdracht 2
a. (Jacob Olie)
De vormen zijn herkenbaar, je kunt in de foto duidelijk zien dat dit een stukje stad is. Het heeft niet speciale lijnen, het is polychroom en een beetje somber. Het licht komt uit het kunstwerk zelf en er volgt niet een bepaald ritme. Er is wel duidelijk perspectief te zien. Het neemt niet veel tijd in beslag, je kunt in één oogopslag zien wat het inhoudt.

(Eilers)
De vorm is herkenbaar, je kunt er duidelijk een stad in zien. Het heeft niet een bepaalde lijn, maar wel een sterk perspectief. Het licht komt van linksboven buiten de foto. En er is wel een soort ritme van de lijn waarlangs de bomen staan. Het kost enige tijd om het te bekijken maar ook weer niet heel lang, je kunt vrij snel zien wat het is.
(Van der Elsken)
De vorm is duidelijk herkenbaar, er is niet echt een lijn aanwezig. De kleur is monochroom en het licht komt van boven het schilderij. Er is geen duidelijk ritme aanwezig behalve dan een beetje van de huizen op de achtergrond. Er is weinig dieptewerking en je kunt vrijwel in 1 oogopslag zien wat het is.
b. Van de Elsken heeft gekozen voor een bewegend beeld, dat snel genomen moest worden. In tegenstelling tot de anderen die een ‘makkelijker’ beeld hebben gekozen.

Opdracht 3
a. Kenmerken van het kubisme zijn: afgevlakt volume, verwarrend perspectief, collage, meerdere standpunten, stilleven, analytisch, synthetisch.

magisch realisme: Het is een richting in de kunst waarin een poging wordt gedaan de werkelijkheid te verbinden met een andere of hogere werkelijkheid, waardoor hallucinerende beelden of droomeffecten ontstaan.
b. De man gaat naar z’n werk en de vrouw komt achter hem aan met een (waarschijnlijk) slechtnieuws-briefje. Dat het slechtnieuws is kun je opmaken uit de donkere lucht die op de achtergrond is geschilderd.
c. Ik vind het 1e schilderij het meest vervreemdend omdat ik niet van kubisme houd en je kunt niet goed zien wat het is.

Opdracht 4
a. Op 14 mei 1940 voerden de Duitsers een bombardement op Rotterdam uit. Het was de reactie op het verzet van de Nederlandse troepen waardoor de Duitse opmars werd vertraagd. Het bombardement heeft geleid tot de overgave van Rotterdam dezelfde dag, en onder dreiging dat dit ook met andere steden zou gebeuren, te beginnen met Utrecht, tot de overgave van Nederland.

Ossip Zadkine (14 juli 1890-25 november 1967) was een Russisch Joodse beeldhouwer en kunstenaar.
Geboren in Vitebsk, Rusland. Zadkine is vooral bekend als beeldhouwer, maarm hij heeft ook schilderijen en grafische werken geproduceerd.

Zijn bekendste werk is het beeld "De Verwoeste Stad" (1953), een gedenkteken voor de vernietiging van het centrum van de Nederlandse stad Rotterdam door de Duitsers in 1940.

b. Het beeld heeft een aparte vorm en is abstract. Het is vanuit een vorm opgebouwd en het is monochroom. Het heeft geen duidelijk ritme of duidelijk perspectief. En het duurt een tijdje voordat je er iets uit op kunt maken.
c. Iemand die geraakt is, of door een schot of in z’n hart. Door de pijn die hen is aangericht.
d. Hij vind misschien dat dit niet waar kan zijn en dat het allemaal maar een grap was. Terwijl het toch echt gebeurd is.
e. Kunstwerk 3, omdat ik niet van clowns hou.

Opdracht 5
a. Art en turism
Kunst en toerisme
b. Nissim Men werkte als beeldende kunstenaar met geënsceneerde fotografie met de computer. Voor zijn foto’s bouwt hij een installatie in zijn studio die hij zorgvuldig uitlicht en vervolgens fotografeert.
c. Dat de toeristen van alle culturen iets te zien krijgen.
d. Een kunstproject want er is vooral kunst te zien.

Opdrachtenblok 1. - De stad als inspiratiebron
Opdracht 1

a. Het heeft een apparte vorm en materiaal. Wel leuk maar niet handig in functie.

b. De stad is het decor:
5
Een stuk van de stad wordt ingepakt:
4
De vorm van een gebruiksvoorwerp:
2,3
c. De afbeeldingen behoren tot beeldhouwkunst.

Opdracht 2
a.
Het is een soort kasteel dat bedolven is onder een soort doek. Het is enorm groot en het doek bedekt het hele kasteel, maar de vorm ervan is nog wel heel duidelijk te zien. Het is wit/ licht grijs doek met blauwe streep.
b.
c. Het idee bedenken en uitwerken vind hij net zo belangrijk als het eindresultaat.
d. Doordat er allemaal mensen komen kijken naar dit bijzondere gebouw.
e. concept art is dat de kunstenaar kunst en leven een eenheid wil laten vormen. Dit deed Christo door van dingen die je in het doorgaande leven gebruikt kunstwerken te maken.

f. ik vind het wel beeldende kunst, omdat het weer heel anders lijkt en het fascineert mensen toch om te komen kijken.

Opdracht 3
a. Je ziet overal een element uit de stad in. Bijv. plaatje 1 lijkt wel een beetje op flatgebouwen, plaatje 2 lijkt op een kasteel, plaatje 3 heeft de stad als achtergrond en 4 bestaat uit flat en meer van dat soort dingen.
b.

Opdracht 4
a.
The proposal, Valentine’s day, Afblijven, Mr. and Mrs. smith.
b. Valentine’s day; De stad is echt, ze hebben er voor gekozen omdat het een grote stad is waar veel mogelijk is.
Het speelt zich in één dag af.
Het beeldkader wordt vaak genomen in een medium shot met een neutraal perspectief.
c. Ze behoren tot de speelfilms

Opdracht 5

succes ermee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.