Opdracht 18
1a. -
1b. Mijn eerste indruk was dat ik het grappig en apart vond. Je ziet dikke mensen ballet dansen en dat ben je niet gewend, daarom vond ik het in het begin raar en grappig omdat ze niet alle bewegingen kunnen doen.
1c. Grossir betekent zich opzettelijk dik maken. De betekenis van de titel zal dan waarschijnlijk zijn: het land van de dikke mensen.
2a. Het soort bewegingen dat de dansers maken zijn korte bewegingen. De dansers maken vooral gebruik van het midden van het podium. Ik denk dat, dat is voor het zicht dat het publiek op het podium heeft. Het ritme van de muziek vind ik best wel langzaam, maar weer snel voor de dansers. De dansers hebben het zwaar met die pakken aan. Ze moeten veel kracht en inspanningen leveren. Ze moeten veel bewegingen maken in een korte tijd en dat is moeilijk met zo’n dik pak aan.
2b. Het effect van de pakken op de dansers is dat het zwaar word voor de dansers. Ze verliezen veel vocht en daarom wordt het steeds moeilijker om te dansen. Er zijn wel bewegingen die onmogelijke zijn voor de balletdansers in die dikke pakken, namelijk benen hoog opgooien, pirouettes maken en grote bewegingen. Extra boeiend vond ik de korte bewegingen. Die waren grappig omdat zo het verhaal werd uitgebeeld. Het ballet was toch wel sierlijk. Sierlijk op hun eigen manier.
2c. de muziek past goed bij de bewegingen van de dansers. De danspasjes zijn niet te snel doordat de dansers goed uit de voeten kunnen met hun bewegingen. Hun lichaamstaal sluit goed aan op de muziek en het verhaal van het stuk. Het ritme is langzaam. Precies goed voor de dansers. Het lijkt wel of de muziek is aangepast op de dansers. Terwijl je weet dat het bestaande muziek is. De dansers reageren goed op de muziek. De sfeer is warm, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat het een liefdesduet is wat er gedanst wordt.
3a. De kostuums. Zowel de mannen als de vrouwenfiguren in dit ballet krijgen dikke schuimrubberen pakken aan zodat het lijkt dat ze dik zijn.
De vrouw draagt verder jurk, hoofddoek, sokken en schoenen.
De man draagt verder een shirt, tuinbroek, sokken en schoenen.
3b. Er zijn veel gezichtsuitdrukkingen tijdens het toneelstuk. Als de vrouw naakt op het podium staat, kijkt ze geschrokken. Andere keren zijn ze heel blij met hun relatie en ze zijn een keer boos op elkaar. Er worden weinig close-ups gebruikt omdat je anders een te goed beeld krijgt van de situatie waarin de dansers zich bevinden. Je ziet het zweet dan op hun gezicht lopen.
4. De emoties het einde van het tweede deel oproepen zijn verlegenheid. Dat je je schaamt voor je eigen lichaam. Dat heeft iedereen wel eens.
5a. Het gaat om ballet. Het is een geschrokken dans. De bewegingen zijn kort.
5b. het schoonheidsideaal dat lang speelde in het ballet was dat je dun en mooi moest zijn. Er is denk ik speciaal voor dikke mensen gekozen om te laten zien dat die zich ook ergens voor in kunnen zetten en ook kunnen dansen.
6. Ik vond dit ballet zeer grappig om te zien, omdat het geen voorspelbaar ballet is met dunne, slanke, mooie mensen, maar met dikke mensen die geen lange bewegingen kunnen maken. Het is dus heel anders dan je verwacht en dat is wat er zo leuk is aan het dit ballet. De kostuums waren zeer grappig gemaakt. Dat dansen met pakken moet echt ongelofelijk zwaar zijn geweest. De muziek paste goed bij het stuk, kortom ik vond het een grappig en leuk balletstuk.
REACTIES
1 seconde geleden