Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Hiphop in the Global Village

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 3e klas havo | 365 woorden
  • 25 augustus 2003
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
64 keer beoordeeld

Hiphop in the Global Village. A
1. Voor volwassenen is het niet van hun tijd. Zij hebben hun periode van ‘in’ gehad en hebben nu andere interesses. Dat wat zij in hun tijd leuk gevonden zouden hebben, keuren ze nu af. 2. Ik ben nog niet naar zo’n concert geweest, maar ik heb het natuurlijk wel op tv gezien. Ik vind hiphop leuk om te doen en rap leuk om te horen. Ik vind ook dat het zeker een culturele activiteit is en helemaal binnen het vak CKV. Het is een concert en daar gaat het om, het is niet belangrijk wat voor een concert het is, die keuze moet bij de leerlingen blijven. 3. N.v.t. B
1. In de eerste film was er een gedeelte van wat donkere mensen die meenden dat ze niet één stijl hadden, maar dat ze een mengsel maakten van vanalles en nog wat. Ik vond ze niet zo overdreven en publieksgericht als de rest. 2. Breakdance, hiphop, rap. Breakdance is, zoals de naam al zegt, dans. Hiphop kan muziek en dans zijn. Rap zal tot de categorie zang horen, alhoewel het geen zingen is. Deze thema’s vind ik leuk, omdat breakdancen leuk is om te doen en te zien, rap leuk is om te horen en omdat hiphop leuk is om te doen. 3. Ze gedragen zich ook zo. Hun manier van denken is ook hoe ze leven. Je zag bijvoorbeeld dat ze het eens waren met hun tekst, het waren niet alleen woorden, maar ze waren ook gemeend. Je zag bij een dansclub dat ze de leerlingen leerden om de dans bij hun gevoel te brengen, woorden moesten de betekenis geven en dit werd gedaan d.m.v dans. 4. Kleding van beroemde rappers en gebruikswijzen van hun wordt door jongeren die hier fan van zijn als een enigszins ideaal gezien. Ze kleden zich net zo als de rappers en de tekst van hun spreken zij ook en dit wordt dan ook hun mentaliteit. Andersom werkt het ook, wellicht misschien in een lichtere mate, maar een band die muziek maakt die de jongeren afkeuren zal weinig kans van slagen hebben. De rappers zijn afhankelijk van hun fans, hun jongeren, hun publiek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.