Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De stad opdracht 2 blz.11

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas havo | 407 woorden
  • 4 juli 2007
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
11 keer beoordeeld

Opdracht 2 2) Het gedicht vind ik wel mooi geschreven. Het leest wel lekker, en je begrijpt wat hij/zij bedoeld. Je moet ook een beetje je fantasie gebruiken. Bijvoorbeeld het hotel waar hij over spreekt is de stad. Het thema de stad spreekt mij niet echt aan, ik houd meestal meer van het thema liefde of iets dergelijks. 3) Briefcase betekend volgens mij koffer. En dit gedicht gaat over een koffer vol met dromen. Met die koffer bedoeld hij niet letterlijk een koffer. Het is zegmaar dat je in je gedachten allemaal dromen hebt, wat je graag wilt. Blues is een muzieksoort. Het is ontstaan in het Zuiden van de Verenigde Staten. De slaven (negers uit Afrika afkomstig) maakten die muziek. Het was een manier om hun lijden te verminderen. Deze muziek had een soort depressieve toon, en daardoor werd het blues genoemd. Ik kan deze keuze van de titel wel begrijpen. Aangezien het over een ‘koffer’ vol met dromen gaat, maar het eindigt best depressief doordat het in de stad anders was dan verwacht en zijn dromen daar dus niet uitkomen. 4) Ik denk dat je in de stad veel vrienden kan maken, veel kan uitgaan, doen wat je wilt en niet veel opvallen. Maar ook goed werk vinden, hogerop komen etc. 5) uitzicht op uitzicht
wat op het land begint eindigt meestal

in de stad. het trage meisje met de koeien- ogen is achter elk derde raam te vinden
in Hellevoetsluis of Zoetermeer. het waar
doet er niet toe. ze wordt niet gezocht
door de buren. ze veroorzaakt niets. uitzicht is een beest met twaalf open ogen
per verdieping aan de overkant. lakens, ondergoed en sokken huilt het. ze telt
de ramen op haar vingers af. wat waar is
is dat iedere avond vordert. bij elf is het tien
uur. als ze stil is hoort ze leven in de biobak. Schrijver: Erwin Vogelezang. Een metafoor uit dit gedicht is ‘uitzicht is een beest met twaalf open ogen per verdieping aan de overkant’. Een ander metafoor uit dit gedicht is ‘het trage meisje met de koeienogen is achter elk derde raam te vinden’ en ‘als ze stil is hoort ze leven in de biobak’ Ik denk dat het erover gaat dat ze in de stad woont, in een flatgebouw. Dat ze niet echt weet wat ze moet doen. S‘avonds hoort ze leven in de biobak. Daarmee wordt denk ik bedoeld dat het druk is, dat mensen uitgaan of zoiets.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.