Studiekeuze: Live Q&A's

Studenten vertellen over hun studie en helpen jou met je keuze

IBA + Econometrie

Erasmus Universiteit | Rijksuniversiteit Groningen | Universiteit van Tilburg

met Lukas & Sterre & Floris | 7 maanden geleden

In deze live Q&A praten we met Lukas en Floris. Lukas studeerde International Business Administration (IBA) in Rotterdam. Inmiddels is hij aan een master begonnen aan de UvA. Floris is student Econometrie aan de Universiteit van Tilburg. 

Stel al je vragen over deze studies aan Lukas en Floris!

Wie is Lukas Goes?

Wie is Lukas Goes?

Ik ben Lukas en woon in Rotterdam. Aan de Erasmus Universiteit heb ik vorig jaar mijn bachelor International Business Administration afgerond en nu ben ik met mijn master bezig aan de Universiteit van Amsterdam. Naast mijn studie werk ik in de horeca en vind ik het leuk om verre reizen te maken.

Wie is Sterre Ropers?

Wie is Sterre Ropers?

Ik ben Sterre, kom uit Utrecht en ik studeer Econometrie in Groningen. Ik woon daar op kamers en ben lid van studentenvereniging Albertus. Daar kun je me ook vragen over

Wie is Floris Somers?

Wie is Floris Somers?

Ik ben een student die op kamers zit in Tilburg, houd van een feestje, nieuwe muziek ontdekken en samen Netflixen.

REACTIES

Charlotte

Charlotte

Ik heb een vraag over de studie econometrie, wat voor soort wiskunde kan je verwachten? Ik twijfel tussen wiskunde en econometrie in Groningen en ik merk dat ik de wiskunde uit de webklas wiskunde leuker vind dan uit de webklas econometrie maar bij wiskunde mis ik juist het stukje economie. Ik hoop dat je mijn vraag wil beantwoorden!

7 maanden geleden

Antwoorden

Sterre

Sterre

Hoi Charlotte! Veel mensen twijfelen inderdaad tussen wiskunde en econometrie. Veel van de wiskunde die je krijgt bij beide studies overlapt, maar bij de studie wiskunde krijg je volgens mij soms nóg abstractere wiskunde dan bij econometrie, waar de wiskunde ook wel abstract is, maar je uiteindelijk vaak wel ziet hoe het uiteindelijk toepasbaar is. Wel moet je ook bij econometrie veel bewijzen. Hopelijk heb ik je vraag kunnen beantwoorden!

7 maanden geleden