Educatieve schoolreizen

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 593 woorden
  • 23 mei 2004
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
17 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Educatieve schoolreizen naar het buitenland Inleiding Er vinden in Nederland, op veel scholen, reizen naar het buitenland plaats. Op sommige scholen zijn deze reizen verplicht, bij andere zijn ze niet verplicht. Bij opleiding zoals tweetalig VWO moet je bijvoorbeeld perse een aantal reizen naar het buitenland maken om daar een aantal dagen alleen te kunnen communiceren in het engels. Sommige kinderen zullen nooit vrijwillig meegaan op reis, andere staan als eerste in de rij om zich op te geven voor de buitenlandse reizen. Functie van de reizen Veel mensen vinden dat de buitenlandse reizen een verspilling van de tijd en het geld zijn, ik vind echter van niet. Zo leren de kinderen als ze in een vreemd land zijn de cultuur een klein beetje kennen en bezoeken ze de bekendste dingen in een land. Zo leren in Frankrijk, Parijs dingen kennen zoals de Eiffeltoren op, de Notre Dame, het Louvre, het Versaille en de Arc the triomf. Verder leren ze er de wijnen kennen, en het mooie landschap buiten Parijs. Ook leren de leerlingen en de begeleidende leraren elkaar een beetje kennen en krijgen ze toch een betere en hechtere band. Vaak liggen er leerlingen bij elkaar op kamer die elkaar nauwelijks of niet kennen. Na de week dat ze samen op een kamer(die meestal niet heel erg groot zijn) hebben gelegen blijven ze vaak het hele schooljaar nog vrienden. Er zijn dus op zo’n reizen veel vriendschappen begonnen.
Geld De reizen kosten de scholen en de leerlingen vaak veel geld. Veel mensen klagen dat de reizen zo duur zijn. Ik vind dat die mensen daar niet over moeten klagen, op de meeste scholen is het niet verplicht om op reis te gaan en zowel weten ze dat voor dat ze hun kind inschrijven op de school. De scholen proberen het zo goedkoop mogelijk te maken voor de leerlingen, ze betalen veel geld zelf en vragen relatief weinig geld aan de leerlingen. De leerlingen liggen dan ook niet in een duur hotel maar meestal in een goedkope jeugdherberg, maar dat geeft natuurlijk ook weer een beetje dat kamp gevoel en maakt de reis natuurlijk ook wel weer specialer en gezelliger. Tijd De reizen naar het buitenland kosten meestal veel tijd en die valt vaak onder schooltijd. Hierdoor raken veel leerlingen achter op de studie planner die vaak geen rekening houden met de reizen. Op sommige scholen is het dan ook een groot probleem voor de leerlingen die mee gaan op zo’n reisjes, ze raken achter missen toetsen en moeten na hun vakantie dan ook dubbel zo hard werken om weer bij te komen. Op andere scholen word er rekening gehouden met deze reizen en word er weinig huiswerk op gegeven in de week dat er veel leerlingen in het buitenland zitten, andere scholen organiseren de reizen half of heel in vakantie tijd. De leerlingen missen daardoor niks of heel weinig van hun eigenlijke schoolwerk Samenvatting Veel mensen zijn tegen de school reizen omdat ze veel geld en tijd kosten en onnuttig zouden zijn. In ben het daar niet mee eens. De leerlingen leren vaak de cultuur en de taal een beetje kennen, verder leren ze elkaar een beetje kennen en ontwikkelen zich er vaak vriendschap banden op deze reizen. De reizen zijn niet verplicht op de meeste scholen, als het je dus te duur is kun je gewoon thuis blijven. De mensen die er tegen zijn moeten gewoon eens wat vaker naar de voordelen kijken en dan bedenken dat als je niet mee wil je gewoon niet mee kunt gaan.

REACTIES

B.

B.

whahahahahhahahaha,heyz schoonheid, leuk betoog hoor, zal ik ut ook maar gepruike??
xxxx Boy

19 jaar geleden

L.

L.

super erg bedankt (K)

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.