Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Knight and Day (2010)

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 1009 woorden
  • 21 februari 2011
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens
Regie : James Mangold
Release datum: 15 juli 2010
Genre: actiekomedie
Acteurs: Cameron Diaz & Tom Cruise
Tijdsduur: 110 minuten
Oorpsrong: Amerika


Kijkwijzer


Vorm


1. Op welke locatie(s) speelde het verhaal zich vooral af?
Kansas, Bosten, Oostenrijk en Sevilla.

2. Hoe zijn de hoofdpersonages gekleed (en geschminkt)?
Ze zijn gekleed als gewone,alledaagse mensen en hebben alleen make-up op.

3. In hoeverre bepalen locaties en kleding de sfeer van de film?

De locaties bepalen een groot gedeelte van de film, omdat Roy een geheim agent is en veel reist. De kleding bepaalt maar voor een klein gedeelte de sfeer van de film, omdat dat niet bijzonder opvallend is.


4. Had de muziek een opvallende rol in de film of diende hij vooral als achtergrond? Geef voorbeelden.
De muziek wordt vooral gebruikt als achtergrond, om scènes extra spannend of verdrietig te maken enzovoort…

5. Was er sprake van speciale geluidseffecten? Noem er enkele.
Nee, er is geen sprake van geluidseffecten. Wel wordt er echt heel veel geschoten in de film.

6. Op welke manier wordt het verhaal verteld?

In (tamelijk) chronologische volgorde.

7. Welke scènes zijn je het meest bijgebleven? In hoeverre hebben cameravoering en/of montage hierbij een rol gespeeld? Geef enkele voorbeelden. Hoe is dat tijdens de rest van de film?

De scène waarin Roy en June in een soort loods zitten en er allemaal slechteriken met pistolen om ze heen zitten. Dan zegt Roy bij drie schiet je alle kanten op en daarna rennen we weg. Dan begint hij met aftellen en springt June bij tel een al op, omdat ze in paniek raakte. Deze scène is me het meest bijgebleven omdat ‘ie grappig is. Alleen de omgeving speelt een vrij grote rol in deze scène, omdat daar die andere spionnen zich goed kunnen verstoppen en dat de scene spannender maakt, omdat je je af gaat vragen of Roy en June levend uit de loods zullen komen.



Inhoud


8. Bij welk genre kun je de film indelen? Waarom?
Avonturen film, omdat het een spannende film vol actie is. Ook is het een beetje een komedie omdat er veel (droge) humor inzit.


9. Geef in enkele regels een samenvatting van de film.
June en Roy ontmoeten elkaar op het vliegveld waarna blijkt dat ze ook bij elkaar in het vliegtuig zitten. June denkt dat dit toevallig is, maar dat is niet zo. Roy is een geheim agent en in het vliegtuig zitten allemaal mensen die hem moeten vermoorden. Maar in plaats daarvan vermoord Roy al die geheim agenten en crasht het vliegtuig. June komt erachter dat Roy geheim agent is. Roy laat haar alleen, maar als blijkt dat ze dan onveilig is gaat ze met hem mee en worden ze een soort team.

10. Om welke(n) conflict(en) gaat het in de film?
Roy moet een bijzondere batterij en zijn maker in veiligheid brengen, terwijl heel veel slechteriken proberen de batterij te stelen.

11. Wie zijn de belangrijkste personages? Geef een korte karakterisering. Hoe zijn de onderlinge relaties

June en Roy. June is een alleenstaande vrouw die graag auto’s repareert.
Roy is een alleenstaande man en geheimagent met een druk leven, waardoor hij weinig tijd heeft voor een sociaal leven. De onderlinge relatie tussen Roy en June is goed. Eigenlijk vinden ze elkaar vanaf het eerste moment leuk, en later krijgen ze ook een relatie.

12. Zijn het gewone mensen of vooral vertegenwoordigers van een bepaald standpunt? Verklaar je antwoord.

Het zijn vooral gewone mensen.

13. Met wie heb je het meest meegeleefd? Hoe komt dat?

Met June, omdat zij in het begin niet weet waar ze in is beland en hoe ze zichzelf moet redden tussen de vijanden van Roy die haar allemaal willen ondervragen over Roy en haar mee willen nemen.


Functie

14. Wat is het doel van de film?
De film is vooral bedoeld om het publiek te amuseren.


15. Welke middelen heeft de regisseur gebruikt om het publiek te boeien? Welke waren het meest effectief?

June is het interessantste middel. Omdat ze alleen niet veilig is gaat ze met Roy mee en moet ze dingen doen die een geheim agent moet doen. Ze weet alleen niet hoe dat moet en ze raakt snel in paniek. Eigenlijk wil ze ook niet Roy helpen, maar ze moet wel want als ze in paniek raakt geeft hij haar spul waardoor ze tijdelijk weg is en dan neemt hij haar gewoon mee.



Mijn mening en interpretatie

Mijn verwachting van de film was dat er veel actie in zat. Dit klopte ook. Ik wist van te voren niet echt waar het verhaal van de film overging, maar nadat ik de film gezien had vond ik hem echt heel leuk.

Ik vind het belangrijk dat een film origineel is. Als een film veel lijkt op een film die je al hebt gezien is de film minder boeiend en leuk. Je kent het verhaal al. Ook vind ik het belangrijk dat een film vrij onvoorspelbaar is, want als je aan het begin de afloop al weet, is het veel minder interessant om verder te kijken. Ik ben al vrij vaak naar de bioscoop geweest en vind het erg leuk om daar een film te kijken. Ik denk ook dat ik het altijd leuk zal blijven vinden.

Alles wordt extra omdat het geluid hard is en het scherm groot dus daarom is een film in de bioscoop kijken een bijzondere en leukere ervaring dan een film thuis kijken op de tv.

Alles bij elkaar vond ik de film heel leuk, omdat er veel actie en spanning, maar ook humor in zit. Het verhaal is goed te volgen en er waren geen momenten waarop ik me verveelde. Het verhaal is niet echt geloofwaardig, de kans dat dit in het echt gebeurd is klein en daarom kon je je niet goed met de hoofdpersonen identificeren. Maar toch is de film wel overtuigend. Als je hem bekijkt zou je denken dat het wél in het echt gebeurd. De film is niet informatief maar alleen amuserend. Ik heb met veel plezier gekeken alleen vond wel dat er (te) veel geschoten werd in de film. Met minder schoten zou de film even leuk zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Knight and Day (2010)"