Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Herexamens van een tiental scholen kwijt

Door Merel

Alsof dit eindexamenjaar nog niet dramatisch genoeg was, brak een handvol kandidaten met een herexamen deze week opnieuw het zweet uit.

Ongeveer tien middelbare scholen hebben de gecorrigeerde herkansingen namelijk nog steeds niet ontvangen. En dat terwijl de uitslag woensdag eigenlijk al bekend had moeten zijn.

Hoe dit kan kan weet niemand zeker. De examens, die na een eerste correctie door een docent van de eigen school per post opgestuurd worden naar een tweede corrector van buitenaf, hadden al lang terug moeten zijn, zegt de Onderwijsinspectie donderdag.

De gedupeerde scholen zelf verdenken het nationaal postbedrijf PostNL, waar de pakketbezorgers deze week in staking zijn. De eindexamens zouden ook als pakketjes verzonden worden.

Onmogelijk

PostNL beweert echter dat het onmogelijk is dat de eindexamens kwijtgeraakt zijn in de post. "Eindexamens worden, net als aangetekende post, standaard uit het proces gehaald," zegt een woordvoerder van het bedrijf. Volgens hem zitten de eindexamens niet tussen de 48.000 pakketjes die dinsdag en woensdag niet werden bezorgd door de staking.

''Dit is een hele vervelende situatie. We proberen zo snel mogelijk toch de eindcijfers te achterhalen," zegt een woordvoerder van de Onderwijsinspectie.

Intussen kunnen de betreffende leerlingen niks anders doen dan gespannen afwachten, en hopen dat de resultaten nog op tijd binnenkomen voor hun diplomauitreiking...

Gepubliceerd op 27 juni 2013


ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Alles over de examens in je timeline?