Eindexamens

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Iedereen verplicht wiskunde-examen?

In de film Good Will Hunting (1997) is Matt Damon een school dropout die stiekem heel goed is in dingen met formules. Trouwens ook een kijktip.Vmbo'ers en havo'ers die heel slecht zijn in wiskunde, hebben nu nog een vluchtroute: gewoon geen examen in wiskunde doen.

Maar misschien dat minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt hun die uitweg gaat ontnemen. Ze overweegt van wiskunde een verplicht examenvak te maken.

Analytisch vermogen

Dat zegt de minister, die in april nog te gast was in onze chatbox, vandaag in een interview met dagblad Trouw: "Het vak is niet alleen belangrijk om goed te kunnen doorstromen naar vervolgopleidingen, het bevordert ook het analytisch vermogen."

Lesuren wiskunde gedaald

De minister is aan het denken gezet door de Onderwijsraad, een groep slimme mensen die haar tips en trucs geven over hoe ze het onderwijs beter kunnen maken. De Onderwijsraad heeft een trend gespot: het aantal lesuren wiskunde is de afgelopen 20 jaar met bijna de helft gedaald.

Kwadraten, groenten en fruit

En hoe minder tijd je aan de sommen besteedt, hoe lager je cijfers worden. De minister gaat de komende maanden uitrekenen of het een goed idee is om iedereen verplicht aan de wortels en kwadraten te zetten. Omdat het goed voor je is, net zoals groente en fruit.

Gepubliceerd op 2 september 2011


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}