Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Ibn Ghaldoun krijgt geen geld meer

Door Joca

De islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun krijgt geen overheidssubsidie meer. Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Hij stopt de bekostiging van de school na een negatief rapport van de Onderwijsinspectie.

De inspectie voerde het onderzoek uit naar aanleiding van de examendiefstal in mei. Er werden toen 27 examens gestolen. Conclusies zijn dat de school flinke financiële problemen heeft en dat de onderwijskwaliteit onvoldoende is.

Slechte rapportcijfers

Een groot deel van de lessen wordt gegeven door docenten met de verkeerde papieren. In de bovenbouw van havo en vwo was dat zelfs bij alle lessen Nederlands, Latijn en aardrijkskunde het geval. Ook spraken veel leraren zelf niet goed Nederlands. Verder zijn de eindexamenresultaten veel lager dan het landelijk gemiddelde.

De onderwijsinspectie concludeerde dat deze problemen niet binnen korte tijd zijn op te lossen.

Opnieuw beginnen

"Gelet op de veelheid van de problemen waarmee de schoolleiding wordt geconfronteerd, zie ik geen toekomst voor de school," schrijft staatssecretaris Sander Dekker in de brief. De geldkraan wordt vanaf 1 november dichtgedraaid.

Het schoolbestuur is er echter van overtuigd dat de school blijft bestaan. Tegen Elsevier vertelde bestuursvoorzitter Ayhyan Tonca dat er gewerkt wordt aan een doorstart. De school wilde aan Scholieren.com geen verder commentaar geven.

Leerlingen herplaatsen

Voor de leerlingen blijft de situatie tot nu toe nog onduidelijk. De Rotterdamse vereniging van samenwerkende schoolbesturen probeert ervoor te zorgen dat de leerlingen zo snel mogelijk informatie krijgen over komend schooljaar en de toekomst van de school.

Het Ibn Ghaldoun kwam de afgelopen jaren in het nieuws vanwege twee imams die op de loonlijst stonden, maar helemaal niet voor de school bleken te werken. Daarnaast werd subsidiegeld verkeerd besteed: zo gebruikte de school het geld voor een schoolreisje naar Mekka. Eerder was er ook al 'n kluissleutel 'kwijt', maar het slot van de kluis werd niet vervangen. Daarnaast werden er in mei dus 27 eindexamens gestolen.

Gepubliceerd op 11 september 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?