Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Scholen Amsterdam wijzigen examenlocaties vanwege huldiging Ajax

Scholen in de buurt van het Museumplein in Amsterdam nemen maatregelen vanwege de huldiging van Ajax die gepland staat voor morgen. Drie scholen hebben al besloten hun examens te verplaatsen naar een andere locatie. Het LAKS drukt eindexamenkandidaten bij wie dit niet het geval is op het hart om op tijd te vertrekken naar hun examenlocatie. 

Vanavond speelt Ajax de laatste wedstrijd van de eredivisie tegen De Graafschap voor het kampioenschap. Een kampioenschap dat eigenlijk al binnen is, want mocht Ajax verliezen, dan staan ze op basis van het doelsaldo alsnog nog ver boven de nummer twee, PSV.

Verwacht wordt dat Ajaxsupporters vanuit het hele land naar Amsterdam zullen afreizen om bij de huldiging te zijn. De gemeente Amsterdam heeft dan ook laten weten dat straten rondom het Museumplein vanaf morgenochtend 7.00 uur afgesloten zullen zijn en alleen bereikbaar voor bewoners en mensen die daar werken. Twee scholen die in de omgeving van het Museumplein gevestigd zijn, het Sweelinck College en het Barlaeus Gymnasium, laten hun examenkandidaten daarom uitwijken naar andere locaties. De scholen brengen de kandidaten zelf op de hoogte. 

Voorbereiden

De kans dat scholen die iets verder van het Museumplein af liggen de huldiging ook gaan merken, is groot. Het LAKS roept kandidaten dan ook op om van tevoren goed te kijken hoe ze het beste bij hun school komen, of het openbaar vervoer rijdt en of ze eerder van huis moeten vertrekken om op tijd te komen. 

Officieel zijn de scholen verantwoordelijk voor het rustig laten verlopen van de examens. Het LAKS gaat er dan ook vanuit dat scholen zullen doen wat nodig is om de examens morgen in goede banen te leiden. De gemeente Amsterdam schrijft op de website dat zij in overleg met de politie en Ajax maatregelen treffen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. 

Voor vragen kunnen scholieren terecht bij hun school. 

Gepubliceerd op 15 mei 2019


Alles over de examens in je timeline?