Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Flat TV

Beoordeling 3.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 426 woorden
  • 21 mei 2001
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 3.2
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Breedbeeld Flat TV’s, TV’s van de Toekomst? Zal over een tijdje de eerste TV als kunstobject over de veilingtafel gaan? Volgens Philips, uitvinder van de ‘Flat TV’ wel. Een nieuwe dimensie in TV-kijken: de Flat TV’s zijn namelijk nauwelijks dikker dan een schilderij, en kunnen op dezelfde manier bevestigd worden. Volgens de toekomstvisie van Philips hangt er over tien jaar in elk huishouden een TV waarvan de diepte nauwelijks meer is dan 12 centimeter! Voor het vak ANW gingen onze reporters op onderzoek uit naar onder andere werking en adviesprijs van Flat TV’s. Na de lancering van de platte TV in 1996, eerst door Philips, daarna door Sony, wil het maar niet echt lekker lopen met de verkoop van de platte TV’s. Het grote verschil tussen de ‘gewone’ TV en de platte TV, is dat er bij de platte TV gebruik wordt gemaakt van een plasmascherm: de fosforen, lichtdragers, worden op de glasplaat tot oplichting gebracht. In een normale TV zit een kathodestraal, hierbij gebeurd het oplichten door een gefocusseerde lichtstraal die wordt gestuurd door magneetvelden over het veld te laten zwaaien. Dus als de bundel op plaats X valt, dan hoort daar op dat moment de intensiteit bij die op die plaats het beeldscherm met de goede lichtsterkte laat oplichten. Dit gebeurt door drie kleuren ( rood, groen en blauw). De plasmatechnologie berust op een chemisch proces, dat vergelijkbaar is met de werking van een fluorescerende lamp. Er worden impulsen van een hoog voltage aan een aantal van de in totaal 400.000 pixels toegevoerd. Zij worden gevormd op de plekken waar de elektroden elkaar kruisen. Elke aparte pixel zit in een apart kamertje, gevuld met neon- en xenongas. Door die elektrische impuls wordt dit gasmengsel tijdelijk omgezet in plasma. Dat straalt dan UV-licht uit dat weer gebruikt wordt om UV-gevoelige kleurfosforen te prikkelen. De intensiteit van de gegeven elektrische impulsen varieert ook met de intensiteit van het licht uit al die pixelkamertjes. Door de plasmatechnologie is het veel makkelijker om grote beeldschermen te produceren: alleen al voor het gewicht. Een ‘normale’ grote TV weegt al gauw meer dan 100 kilogram! Door de plasmatechnologie is het niet uitgesloten dat we over een tijdje TV’s kunnen produceren, die zo groot zijn dat ze een hele kamerwand in beslag nemen! De modale platte TV heeft afmetingen van ongeveer 120 x 70x 12 centimeter. In de folders van de geïnformeerde bedrijven (Philips, JVC en Sony) zij geen prijzen te bekennen. Toch is duidelijk dat de gemiddelde prijzen van Flat TV’s zo tussen de ƒ 7.000,- en de ƒ 9.000,- liggen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.