Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Hoe overleef ik mijn vakantie? door Francine Oomen

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn vakantie?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 597 woorden
  • 10 juni 2014
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5
11 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn vakantie?
Shadow
Hoe overleef ik mijn vakantie? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Schrijver Francine Oomenis

Francine Oomenis geboren op 27 maart 1960 in Laren. Francine begon met het maken van novelty-boeken. Dat zijn kleine boekjes, Daarna ging ze zelf schrijven, en later ook illustreren.

Haar eerste boeken, die door haar zelf zijn geschreven en geïllustreerd waren voor jonge kinderen. Toen haar kinderen groter werden ging zij ook boeken voor wat oudere kinderen schrijven. Haar grote doorbraak kwam met de Hoe Overleef ik-Serie. In totaal heeft zij meer dan 100 boeken gemaakt.

Een paar bekende series van haar zijn:

Hoe overleef ik mezelf

Hoe Overleef ik mijn ouders en zij mij

Ezzie

Lena Lijstje

De computerheks...en nog veel meer anderen boeken

Titel verklaren

Ik vind de titel er wel bij passen omdat rosa d'r ouders hebben ruzie en dan wil ze zosnel mogenlijk weg, van haar ouders

Tijd

Het duurt een paar dagen ik zou niet weten hoeveel staat niet in het boek, op de vakantie in corsica.

Hoofdpersonen.

Rosa: is een meisje van elf jaar.

Zij gaat een erg moeilijke tijd door want haar ouders zijn pas gescheiden, omdat haar moeder verliefd op een andere man is, Rosa is dus met haar moeder en die nieuwe vriend op vakantie. Maar toch is Rosa een erg slim meisje en weet veel van de natuur af. Ook is ze best dapper.

Jonas: is een jongen, die ook ongeveer even oud is als Rosa. Hij heeft Rosa gezien in het restaurant waar zij erge ruzie had met haar moeder. Jonas is een jongen die ook wel van wat avontuur houd en stelt voor om met Rosa op avontuur te gaan. 

Pierre: is een fransman. Hij is zestig jaar. Pierre is heel aardig en handig. Hij woont in Frankrijk op het eiland Corsica hoog in de bergen. Hij praat Nederlands omdat hij jaren lang in Nederland als kluizenaar bij de havens heeft gewerkt. Pierre ziet jonas en rosa die verdwaald zijn en helpt hun om de weg terug te vinden

Bijpersonen.

De moeder van rosa 

De stiefvader van rosa

Samenvatting

Rosa en haar ouders gaan naar Corsica. dan wilt Rosa dat Jonas meegaat haar ouders vinden het  prima. Jonas, Rosa en rosa's ouders gaan naar Corsica.

Rosa's ouders hadden ruzie aan de eettafel ruzie. dan heeft een Jonas idee.

Het idee is dat  Rosa en Jonas samen op vakantie zonder rosa's ouders. Maar gaat het niet goed veel ongeluk en gewond door planten en stenen. En dan zijn Rosa en Jonas verdwaald in het vreemde bos. Ze ontmoeten boswachter Pierre. Pierre brengt kinderen terug naar Het hotel De ouders van Rosa waren erg ongerust. En Pierre zat in de gevangenis, Rosa en Jonas snappen er helemaal niets van. Rosa's ouders en Rosa en Jonas gaan samen naar de gevangenis want de ouders willen zijn erg dankbaar omdat hij de kinderen heeft terug gebracht. Toen ze er waren zei de politie dat we er net heen mochten omdat pierre was onsapr. Jonas en Rosa waren erg verdrietig want ze wilde graag bedanken en een cadeatje geven aan pierre.

Mening

Ik vind het een leuk verhaal en ook spannend ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag en toen had ik het gelezen het is niet echt een boek wat ik meteen zou uitzoeken.

Maar nu ik het boek heb gekregen ben ik eigenlijk wel blij dat ik het ook heb gelezen, bij sommige stukken in het boek snapte ik het niet echt maar ik kwam er wel uit wat ze er nou bedoelden, ik raad het anderen kinderen ook aan om het te lezen!!

REACTIES

W.

W.

Wat is dit dit is niet eens wat er gebeurde

6 jaar geleden

M.

M.

echt slecht dit! de meeste dingen zijn nog geen eens gebeurd. Je zou echt een 1 moeten krijgen!

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn vakantie? door Francine Oomen"