Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Slecht door Jan Simoen

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Slecht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 540 woorden
  • 26 mei 2011
  • 1219 keer beoordeeld
Cijfer 6
1219 keer beoordeeld

Boekcover Slecht
Shadow
Op het politiebureau zit Nathan, een jongen van zestien. Hij bijt op zijn nagels en wacht totdat de inspecteur hem komt ondervragen. Hij heeft niets gedaan. Niets ergs in elk geval. Dat voorval met zijn ex Elke? Daar heeft ze zelf om gevraagd. Toch?
Oké, misschien is Nathan wel een etter. Af en toe. Maar slecht? Nee, echt slecht is hij niet.
Op het politiebureau zit Nathan, een jongen van zestien. Hij bijt op zijn nagels en wacht totdat de inspecteur hem komt ondervragen. Hij heeft niets gedaan. Niets ergs in elk geval…
Op het politiebureau zit Nathan, een jongen van zestien. Hij bijt op zijn nagels en wacht totdat de inspecteur hem komt ondervragen. Hij heeft niets gedaan. Niets ergs in elk geval. Dat voorval met zijn ex Elke? Daar heeft ze zelf om gevraagd. Toch?
Oké, misschien is Nathan wel een etter. Af en toe. Maar slecht? Nee, echt slecht is hij niet.
Slecht door Jan Simoen
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
3 redenen waarom je echt never nooit niet in het buitenland moet studeren

Studeren in het buitenland, de ultieme droom van veel mensen, toch? Nou,
vergeet het maar! Waarom zou je jezelf onderdompelen in nieuwe culturen,
talen en ervaringen als je ook gewoon thuis in je onesie op de bank kunt
blijven zitten?

Check het hier

Samenvatting van het boek

Nathan (16 jaar) zit in de verhoorkamer, hij is beschuldigd vanwege een misdrijf op zijn hartsvriendin Elke. Elke had vroeger een oogje op Nathan, maar omdat Nathan geen respect had voor haar ruilde zij hem in voor Raf. Raf wordt zeer gehaat door Nathan, daarom bedenkt Nathan een wraakplan tegen Elke. Op de kermis komt Nathan Raf en Elke tegen, hij word razend als hij ze ziet zoenen in de spiegelattractie. Hij besloot om er iets aan te gaan doen en sloeg Raf neer. Even later stonden Raf en zijn vrienden Nathan op te wachten bij de schietkraam. Nathan stond er helemaal alleen voor, zijn vrienden waren te laf en renden weg. Nathan was stoer en bleef staan waarnaar een helse vechtpartij los brak. Later op die dag heeft Nathan zijn vrienden en elke ge-sms’t dat ze naar het weiland moesten komen. Nathan zag elke al aankomen op het weiland en trapte haar van haar fiets. Hij pakte een schaar en knipte haar prachtige lokken er stuk voor stuk af. De krijsende elke werd vastgehouden door de vrienden van Nathan. Ze hadden hun mobieltjes alvast in de beek gegooid, voor het geval de politie erachter zou komen dat Nathan hen ge-sms’t had. Nathan zit nog steeds in diepe gedachten in de verhoorkamer te denken, waar is elke? Hoe lang houd ik dit nog vol? en waar blijft mijn moeder? zij is er toch altijd als ik ben opgepakt, ze zal vast wel komen of niet? Even later kwam de flik Vuerinckx binnen met een paar mededelingen. Nathan je moeder zal niet komen ze vond dat je het deze keer zelf maar moest uitzoeken. En elke, elke ligt in het ziekenhuis en ze is er slecht aan toe. de flik had het mobieltje van Nathan gevonden, hij had het blijkbaar niet helemaal in de beek gegooid. Nathan had alles bekend. klootzak zei hij tegen zichzelf, klootzak.

Personages

- Nathan is het hoofdpersonage en is een jongen die graag aandacht heeft en regelmatig kattenkwaad uithaalt. Hij komt regelmatig in aanvaring met de politie omdat hij niet goed weet waar zijn grenzen liggen. Door de onverschilligheid van zijn vader voor hem heeft hij ook geen respect voor volwassenen.

- Elke is een lief meisje dat verliefd was op Nathan maar door hem niet met respect behandeld werd. Ook nadat hun relatie gestopt is wil Nathan dat zij niemand anders mag leren kennen.

-De moeder van Nathan die haar zoon niet in de hand heeft en door hem laat manipuleren.

- De moeder van Elke die een bazige en zeer dominant iemand is.

Perspectief
Ik-verteller.

Mijn mening

Het is een boek dat vlot te lezen is. Je zit als het ware in het hoofd van de jonge misdadiger en volgt alles wat er door zijn hoofd spookt. Je leert hem beter kennen. Zijn opvoeding en het respect dat hij voor zijn ouders heeft. Het is een boek dat je in één ruk wil uitlezen. Je nieuwsgierigheid wordt hoe langer hoe groter en de spanning word door het denkpatroon van Nathan opgedreven. Wat er uiteindelijk gebeurd is blijft tot op het laatste een goed bewaard geheim. De taal is eenvoudig en de schrijver gebruikt regelmatig het taalgebruik van de jongere.

REACTIES

H.

H.

ik vind het een heel spannend boek, maar het probleem is dat ik het echt een kut einde vind, open einde is echt niet leuk !

12 jaar geleden

O.

O.

het klopt niet nathan sloeg niet raf maar hij sprong op elke hij zegt tegen de inspecteur dat hij op raf sprong maar dat is niet waar

11 jaar geleden

R.

R.

Weet iemand waar ik dit boek kan kopen? K moet m lezen voor school

9 jaar geleden

H.

H.

De samenvatting klopt niet volledig, dus niet volledig niet, maar niet volledig.

8 jaar geleden

P.

P.

Wollah meh, ik zweer, ik vind dit ekt een kut boek. wollah gaat over verkrachten ofzo. tfoeee 0 raten

7 jaar geleden

G.

G.

dit boek is echt een aanrader echt een spannend boek en heel leuk voor jongeren ouder dan 5 jaar groetjes gerda <3

6 jaar geleden

J.

J.

Stom boek

6 jaar geleden

J.

J.

Dit boek is stom en ik moet het lezen van sgool???

5 jaar geleden

G.

G.

Poep hahahaahhhha

5 jaar geleden

B.

B.

Wollaah dese moet ik he3ek me streider nathan snitch bij iba tfoee 0 ratingen

5 jaar geleden

J.

J.

Wrm moet hier een toets over gemaakt worden op mijn school ik heb morge de toets en moet nog beginnen met lezen wie deze boek heeft geschreven mag wat krijgen (netjes gezegd)

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Slecht door Jan Simoen"