Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

IJzige poppen door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover IJzige poppen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 586 woorden
  • 28 januari 2005
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
65 keer beoordeeld

Boekcover IJzige poppen
Shadow
IJzige poppen door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
3 redenen waarom je echt never nooit niet in het buitenland moet studeren

Studeren in het buitenland, de ultieme droom van veel mensen, toch? Nou,
vergeet het maar! Waarom zou je jezelf onderdompelen in nieuwe culturen,
talen en ervaringen als je ook gewoon thuis in je onesie op de bank kunt
blijven zitten?

Check het hier
IJzige poppen: De titel van dit boek is: IJzige poppen. Biografie schrijver: Theo Hoogstraaten is de schrijver van dit boek. Theo Hoogstraaten is geboren in Mijndrecht op 9 juli 1948. Hij wou graag bij de politie werken en is zo eerst een verhaal over de politie gaan schrijven. Zo kwam Theo erachter dat hij schrijver een veel leuker beroep vond. Schrijven is voor hem, rust en ontspanning. Gegevens van het boek: De uitgever van dit boek is Malmberg. (in Nederland.) Van in. (in België.) De oorspronkelijke titel is gewoon: IJzige poppen. De tekst is van Theo Hoogstraaten. Dit boek heeft 143 bladzijden. En 10 hoofdstukken.
Soort boek: Het genre is een crimi. (moordverhaal) Het is geen waargebeurd verhaal. Personen: De hoofdpersonen in dit boek zijn: Gea, Louis. Louis is de broer van Anne, de vriendin van Gea. Later in het boek is Gea ook het vriendinnetje van Louis. Verdere belangrijke personen in dit boek zijn: 1. Anne, 2. Mevrouw van Dijk. 3. Birgit. Plaats waar het zich afspeelt: Het begin speelt zich af in de V&D. De rest speelt zich af in het dorpje Wormerveer. Belangrijkste probleem van het boek: Er is een meisje ontvoerd, wie de gouden tip geeft, krijgt geld. Maar Gea en Louis denken te weten wie het is en gaan zelf op onderzoek uit, maar of dat goed gaat… Een korte inhoud van het boek: Anne, Gea en Louis botsen in een winkel tegen een vrouw met een kind op. Later zien ze op het journaal dat er weer een kind is ontvoerd. Louis herkent dat meisje en ze gaan op onderzoek uit. Ze komen de vrouw tegen en volgen haar. De vrouw gaat naar ‘speelgoedhuis kinderland’. Ze gaan hier naar binnen en praten met Birgit. Zij is een oude vriendin van Gea. Ze vertelt dat de vrouw van Dijk heet en haar bazin is. Ze is weduwe en heeft geen kinderen. Dit is nogal vreemd omdat ze met dat meisje liep in de winkel. De kinderen vertrouwen het niet en gaan naar de politie. Die onderzoekt de zaak maar geloven mevrouw van Dijk, die vertelt dat het haar nichtje is waar ze mee liep. Alleen van Merkens (een politie agent) wantrouwt haar alleen. Birgit gaat hen helpen, nadat ze heeft gehoord van Gea waar ze de vrouw van verdenken. De volgende dag bezoeken ze het huis van de vrouw. En de dochter van haar zus lijkt niet op het meisje die ze in de winkel met de vrouw zagen. Ze vertellen weer hun vermoedens aan de politie, die ondertussen ook mevrouw van Dijk verdenkt. De vrouw heeft wel door dat ze haar verdenken en vermoord een zwerver, die ze samen met een kinderfietsje in de sloot gooit. Zo denkt ze de politie op een ander spoor te brengen, maar dat gebeurt niet. De politie houdt haar in de gaten houden en de volgende dag blijkt mevrouw van Dijk ineens op vakantie te zijn. Gea en Birgit gaan ‘s ochtends vroeg naar het huis toe van haar. Ze zien water lekken uit de deur met een ontzettend vieze lucht. Ze gaan kijken en ontdekken een geheime ruimte. Ze schrikken zich rot, er blijken vermoorde kindertjes in het diepvriesruim te zitten die aangekleed zijn als poppen. Ze waarschuwen de politie en die komt meteen. Mevrouw van Dijk hebben ze aangehouden en ze bleek een. Gea, Anne, Louis en Birgit krijgen het geld en vertellen aan journalisten hoe ze bij de dader kwamen. Ondertussen heeft Gea een relatie met de oudere broer van Anne (Louis) gekregen. Zo eindigt dit boek.

REACTIES

M.

M.

In dit verslag staat dat mevrouw van dijk met het dochtertje in de V&D was, dat klopt niet. Mevr. van dijk zegt dat gea en louis waarschijnlijk tegen de (tweeling)zus en haar dochtertje zijn aangebotst dus niet tegen mevr. van dijk en haar nichtje

17 jaar geleden

Y.

Y.

heey annette, ik zit ook in 1havo/vwo. en heb veel aan je verslag gehad..(als voorbeeld dan heb m niet gekopieerd hoor!!)
bedankt!!

groetjes een blije brugklasser yvonne

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "IJzige poppen door Theo Hoogstraaten"