Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De Cock en de moord op bestelling door A.C. Baantjer

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover De Cock en de moord op bestelling
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 452 woorden
  • 28 november 2004
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
47 keer beoordeeld

Boekcover De Cock en de moord op bestelling
Shadow
De Cock en de moord op bestelling door A.C. Baantjer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titelverklaring: De Cock is de rechercheur die een moord(zoals gewoonlijk) moet oplossen. Het lijkt een moord door een huurmoordenaar, vandaar de moord op bestelling. Auteur:A.C.Baantjer Thema: moord Genre: onderzoek, realistisch Uitgeverij: Fontein Fictie/non-fictie: non-fictie(het is echt gebeurd) Karakters van de hoofdpersonen De Cock(met C-O-C-K): Een oude heer, rond de 50, erg intelligent en een goed onderzoek’s vermogen. Vledder: Een jonge knul die de Cock altijd bijstaat bij de moorden. Ook erg intelligent en begint het vak erg goed te leren. Samenvatting: Het verhaal begint als er een aanslag gepleegd op een man die een motor heeft ontwikkeld(op papier) die geen olie of benzine zou gebruiken waardoor alle olie/bedrijven failliet zouden gaan. Het lijkt dus op een moord in het criminele circuit. De man(Leonidas ter Abbestede) beland in het ziekenhuis en denkt daar veilig te zijn, maar niets is minder war want Leonidas wordt in het ziekenhuis alsnog doodgeschoten met een geweer waarop een geluidsdemper zit. Zijn vriend(Eugène van Kralingen) vertelt het hele verhaal aan de Cock en komt tot de vreemde ontdekking dat de tekeningen vlak voor de moord verdwenen zijn. Terwijl de recherche aan de Warmoesstraat nog bezig is met de moord op Leonidas ter Abbestede wordt er een zogehete callgirl vermoord gevonden in haar woning. Ze is gewurgd met een roze sjaal. Er zijn geen sporen van worstelingen en ook geen vingerafdrukken te vinden. Niet veel later gebeurt er exact hetzelfde bij een andere callgirl, namelijk Henriette Vermeer. De Cock ziet nog steeds niemand die een motief zou kunnen hebben om deze 2 knappe dames te vermoorden, behalve Karel van Montfoort, die heeft een relatie gehad met beide dames en heeft geen alibi. Hij ontkent stug en zelfs nog voordat ze een dader hebben gevonden wordt de 3e callgirl vermoord. Alweer precies hetzelfde als de andere 2 moorden, of zoals als Jan Peekel(een collega van de Cock) het noemt: het 3e kopietje. Deze keer gaat het om Marianne van Hoogwoud. Deze jongedame zegt dat ze 400.000 gulden heeft gewonnen bij de staatsloterij. Het klopt wel dat ze 400.000 gulden gestort heeft gekregen op haar rekeningen, maar dat is niet van de staatsloterij, het blijkt van een Zwitsers oliebedrijf te zijn. Nadat de Cock een speciaal vang systeem heeft opgezet bij een callgirl thuis komen ze achter de dader. Het is tot ieders verrassing Eugène van Kralingen, de vriend van Leonidas ter Abbestede. Zijn verklaring is: Mijn vriend wou soms ook wel eens een vrouw(hij was dus biseksueel) maar hij wist dat één van de callgirls de tekeningen van zijn vriend heeft gestolen, maar hij wist niet welke, dus heeft hij alle callgirls die zijn vriend heeft gehad maar vermoord.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Cock en de moord op bestelling door A.C. Baantjer"