Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alles kookt over door Anna Woltz

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Alles kookt over
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 865 woorden
  • 8 oktober 2003
  • 151 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
151 keer beoordeeld

Boekcover Alles kookt over
Shadow
Alles kookt over door Anna Woltz
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Alles kookt Over. Schrijfster: Anna Woltz. Genre: avontuur. 5 kinderen zijn alleen in een huis voor 6 weken, ze beginnen een eigen restaurant en moeten dus ook hun eigen boodschappen doen, het huis schoonmaken en natuurlijk koken. Ze beleven dus een soort van avontuur met z’n vijven. Thema: 5 kinderen die in het huis van Pandora zes weken lang zien te moeten overleven. Samenvatting boek. Vier kinderen (Laura, Gustaaf, Jet en Bente) logeren in het huis van de vriendin van hun moeder, omdat hun ouders naar India gaan. Als ze eenmaal bij het huis van Pandora zijn aangekomen, komen ze erachter dat er niemand thuis is. Pandora heeft namelijk een brief geschreven dat ze naar haar vriend in Amerika toe is en dus niet op de kinderen kon letten. Gelukkig vinden de kinderen de sleutel en kunnen ze toch naar binnen. Er is helmaal geen eten in huis, maar ze hebben geen geld om het te kopen. Dan komt Nick, een vriend van Gustaaf aan de deur. Hij is weggelopen van huis en vraagt of hij bij hun kan logeren. Ze moeten op een idee komen om geld te verdienen en dat is dus een eigen restaurant beginnen. Van Nicks geld schieten ze de ingrediënten voor, zodat ze hem later van de winst kunnen terug betalen. Het restaurant is elke zaterdag open en Laura, een meisje van 15 jaar is de kok. Ze kan niet zo goed koken, dus veel dingen branden aan! Toch wordt het een gezellige en melige vakantie!
Perspectief. Vanuit de derde persoon, de schrijver dus. Hoofdpersonen. De hoofdpersonen zijn: Laura, Gustaaf, Jet, Bente en Nick. Zij zijn de hoofdpersonen omdat het om hen draait, zij verblijven in een vreemd huis en zij beginnen restaurant Pandora’s keuken. De belangrijke bijpersonen zijn: de vader en moeder van Nick, omdat Nick ruzie heeft in het boek en later goed maakt in de keuken van het restaurant. De rest van de kinderen leren die ouders dan ook een beetje kennen. Uiterlijk beschrijven. Laura: lange bruine haren. Bijna altijd een vlecht in. Ze is best wel lang. En ze is niet echt dun, maar ook niet dik. Nick: veel gel in haar haren, fel, lang, donkerblonde haren. Karakter beschrijven. Jet: ze houdt van paarden. Ze doet daarom ook vaak paarden na. Ze vindt niks belangrijk behalve paarden. Laura: best wel bazig. Ze wil alles alleen beslissen, ze speelt een soort moeder in het huis van Pandora. Verder is ze best wel verstandig en ze heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel. Karakter in het verhaal. Het karakter van Jet verandert eigenlijk niet in het verhaal, ze bemoeit zich amper met het restaurant, ze is alleen maar bezig met paarden. Laura verandert wel van karakter. In de loop van het verhaal houd ze wat meer rekening met haar huisgenoten. Ze doet iets minder bazig. Dat komt doordat er ook veel van wordt gezegd. Dat ze bazig is enzovoort. Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich gewoon in Nederland af. Wel in een andere plaats dan waar ze wonen, maar die plaats wordt niet vermeldt in het boek. Het verhaal speelt zich om precies te zijn af in het huis van Pandora, een vriendin van de moeder van de kinderen.
Wanneer speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in de zomervakantie, anders zouden de kinderen nooit vrij hebben, ze zijn nog leerplichtig allemaal. En het wordt ook verteld in het boek dat het zomervakantie is. Hoe lang is de periode die wordt verteld? De periode die word verteld is 6 weken. Dat staat op de flaptekst en in het boek zelf. Ook is het wel logisch, want de zomervakantie duurt meestal maar 6 weken. Chronologische volgorde. Het boek wordt verteld in chronologische volgorde, dus in de volgorde hoe het gebeurd is. Gewoon steeds een dag verder, ze slaan ook geen dagen over. En ze gaan ook geen dagen terug. Hoe begint het verhaal? Het verhaal begint aan het begin van de gebeurtenissen. Ze staan op de stoep bij Pandora, aan het begin van de zes weken. Dus aan het begin van de gebeurtenissen. Afloop. Het boek heeft een goede afloop, omdat Nick het weer goed maakt met zijn ouders, als zij komen eten in Pandora’ s keuken. Einde. Ik vind dat het boek een open einde heeft, omdat je niet leest wanneer die ouders terug komen en wat die er van vonden dat ze alleen in een huis woonden zes weken lang. Titel. Het boek heet "Alles kookt over" omdat de kinderen dus een eigen restaurant beginnen, waarin alles mis gaat. De gerechten branden aan en er komt bloed op het eten enzovoort. De titel betekent dus eigenlijk dat alles mis gaat in Pandora’s keuken.
Mening. Ik vind het boek leuk en makkelijk om te lezen. Wat de kinderen meemaken is heel leuk om te lezen. Het is niet net echt, omdat je in het echt niet zomaar zonder vergunning een restaurant kunt beginnen. Maar ik vind het ook geen fantasieboek, omdat er niet spoken, geesten, heksen enzovoort in voor komt. Het zit er dus eigenlijk een beetje tussen in. Ik las het boek snel uit, omdat ik gewoon vind dat het boek erg leuk geschreven is.

REACTIES

M.

M.

Ik vind het een heel goed uittreksel
Ik heb er heel erg veel aan gehad!!!
Bedankt groetjes maureen

20 jaar geleden

S.

S.

judith, het is een gigantisch goed boekverslag!!!
je bent verbazingwekkend goed!! mijn complimenten.

met vriendelijke groet
Sandrijn

20 jaar geleden

T.

T.

ik heb veel aan je verslag gehad!!!

thanxxs

Groetjes Tessa

19 jaar geleden

J.

J.

Het maken van dit versag is heel goed gedaan:D:D
Okeej ..
Groeten,
Jennifer 4 mavo..

19 jaar geleden

I.

I.

heey judith,
ik heb je verslag gelezen en ik heb er veel aan gehad bij mijn boekverslag.
jammer dat er maar 1 verslag over dat boek staat maar die van jou was iegenlijk wel genoeg.
het was een leul boek om te lezen en khoop jij ook.

groeten Imke

17 jaar geleden

C.

C.

bedankt voor het verslag!

13 jaar geleden

E.

E.

dankjewel voor dit leuke en waardevolle verslag ik heb er echt heel veel aan gehad

13 jaar geleden

H.

H.

HALLO,
Dankje wel voor deze meegafantastischsupergoed verslag !!!
DOEIIIIIIIIIIII

12 jaar geleden

B.

B.

heel mooi & kort verslag van het hele boek! super xx

12 jaar geleden

S.

S.

dank je het heeft goed gewerkt ik heb een hoge cijfer meegekregen een 10 nogmaals bedankt

11 jaar geleden

H.

H.

moooi

11 jaar geleden

H.

H.

echt goed

11 jaar geleden

L.

L.

het is erg handig

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.