Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Oorlogswinter door Jan Terlouw

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Oorlogswinter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 313 woorden
  • 26 december 2001
  • 193 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
193 keer beoordeeld

Boekcover Oorlogswinter
Shadow

Michel van 15 maakt de laatste bittere Oorlogswinter van 1944/45 mee. Hij raakt betrokken bij het ondergrondse verzet. Zo komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid.

Michel van 15 maakt de laatste bittere Oorlogswinter van 1944/45 mee. Hij raakt betrokken bij het ondergrondse verzet. Zo komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen…

Michel van 15 maakt de laatste bittere Oorlogswinter van 1944/45 mee. Hij raakt betrokken bij het ondergrondse verzet. Zo komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid.

Oorlogswinter door Jan Terlouw
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Oorlogswinter
De schrijver is Jan terlouw. Utgever is Leminscaat. Het boek is uitgegeven in 1993. dit boek heeft 164 bladzijdes. Het heeft een grene over oorlog en liefde. Dit boek speelt zich voornamelijk af in de oorlog van 1940-1945. omdat michiel van 1940-1945 bij de ondergrondse zit. En in die tijd helpt hij jack ontvluchten van de moffen. Alle avonturen spelen zich voornamelijk af in de woonsplaats waar hij woont. Het boek heet oorlogswinter omdat: Het in de winter de meeste verschikkelijke dingen gebeurde,wat meestal in de winter gebeurde was hongersnood,mensen bevriesde op straat van de kou en honger. Het boek duurt ongeveer 5 jaar misschien iets langer omdat de oorlog ook zolang duurt. Wat vind ik van het boek oorlogswinter: Ik vind het een prachtig boek omdat er veel spannende dingen gebeuren en ook zeer droevige en treurige gebeurtenissen. Het boek verveelt niet en blijft spannend. Oorlogswinter (samenvatting) Michiel maakt de bittere oorlog mee. Michiel zijn vader is burgemeester van hun stad. Als er op een dag een mof dood werd aangetroffen in het bos worden er tien mannen opgepakt waarbij ook Michiel z'n vader . Ze worden naar de kazerne gebracht. Die avond was niet makkelijk voor hen geweest en evenmin voor hun familie. Ze hadden gehoord dat morgen de uitslag komt wat hen te wachten stond. De boer naast de kazerne hoorde 4 schoten in die nacht,Later ging het gerucht dat er 4 mensen waren dood geschoten. En als niemand zich kwam om zich aan tegeven dat hij die mof had gedood . Werden ze alle tien dood geschoten . Na een aantal dagen werden de moffen het zat. Michiel was die ochtend vroeg wakker en keek uit het raam en zag 5 mensen op straat lopen. Maar zonder z'n vader er bij, hij liep naar ze toe en vroeg waar zijn vader was ze zeiden dat hij een uur geleden was doodgeschoten door de duiters.

REACTIES

D.

D.

omdat (michiel) van 1940-1945 bij de ondergrondse zit.

Bij de tussenhaakjes moet er Dirk staan


17 jaar geleden

M.

M.

mooi werkstuk ik heb er veel aan gehad.
ik heb een 7.8 gekregen

19 jaar geleden

T.

T.

waardeloos

12 jaar geleden

Y.

Y.

Waardeloos! wat een slechte interpunctie van de zinnen, dit is nog slechter dan basisschool niveau!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oorlogswinter door Jan Terlouw"