Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alain Prost door Antoine Lagarde

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Alain Prost
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 232 woorden
  • 9 juli 2001
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
46 keer beoordeeld

Boekcover Alain Prost
Shadow
Alain Prost door Antoine Lagarde
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Vragen en antwoorden: 1. Wanneer, hoe en waar begint het verhaal? Het verhaal begint op 10 mei 1970 in Monaco. Binnen enkele minuten si de start van de Grand Prix van Formule 1. De motoren roken en binnen een paar seconden zullen de auto’s vertrekken. (antwoord te vinden op blz. 7) 2. Wie is de hoofdpersoon? De hoofdpersoon is Alain Prost. Hij werd geboren op 24 februari 1955 in Lorette, een klein dorpje vlakbij Saint-Chamond, in de regio Lyon. Zijn ouders heten André Prost en Marie-Rose Karatchian. Alain heeft ook een broer, die Daniel heet. (antwoord te vinden op blz. 8) 3. Hoe krijgt Alain Prost een nieuwe wagen in 1974? Gedurende het seizoen 1974, heeft Alain Prost voor de eerste keer een plaats in een goede organisatie. Bij de vorige kampioenschap, een jaar terug, is hij opgemerkt door een fabrikant van karts. Deze man is bereidt een auto te verschaffen voor 1 seizoen. (antwoord te vinden op blz. 11)
4. Hoe kan Alain een Formule 1 krijgen? Er zijn 2 manieren; veel geld hebben of laten zien dat je goed van rijden. Maar omdat Alain niet rijk is, moet hij het laatste doen. Door zijn goede resultaten wordt er een reis naar Noord-Amerika betaald, door zijn sponsor. (antwoord te vinden op blz. 22) 5. Hoe wint Alain zijn 3 wereldtitels? Alain was eerst 3 jaar bij Renault en daarna 6 jaar bij McLaren. Dat was in die tijd echt het allerbeste . Daardoor wint hij ook verschillende titels. (antwoord te vinden op blz. 50)

REACTIES

J.

J.

jeeeejjj je hebt mn frans gered (:

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.